Beşiktaş 0-0 Arsenal(Elden Kaçırdık)

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş, gruplara kalmak için play-off maçında İngiliz ekibi Arsenal ile karşı karşıya geldi. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmada siyah beyazlı temsilcimiz birçok pozisyondan yararlanamayınca mücadele 0-0'lık eşitlikle sona erdi. Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, 4. hakeme yaptığı itirazlar nedeniyle 90+4. dakikada tribüne gönderildi.

Reklam
Reklam

~~

Beşiktaş, zorlu karşılaşmada arka arkaya birçok pozisyondan yararlanamadı... Özellikle 2. yarıda Olcay Şahan'ın kaçırdığı gol sosyal medyada da en çok konuşulan konulardan biri oldu.

Arsenal'in yıldız oyuncusu Ramsey, 80. dakikada ikinci sarı kartını görerek kırmızı kart ile oyun dışında kaldı... Gallerli yıldız Aaron Ramsey, Londra'daki rövanş maçında forma giyemeyecek.

Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve 0-0'lık eşitlikle sona eren bu karşılaşmanın rövanşı 27 Ağustos Çarşamba günü Londra'da oynanacak...

 

MAÇTAN DAKİKALAR

- Karşılaşma 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

- 80. dakikada ikinci sarı kartını gören Ramsey kırmızı kart ile oyun dışında kaldı.

- İkinci yarıya konuk ekip Arsenal başladı.

- İlk yarı 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

- 9. dakikada Demba Ba sol ayağıyla vurdu ama Szczensy yine gole izin vermedi.

- Demba Ba santrada kaleye şut çekti. 3. saniyede kaleci Szczensy topu çizgiden zorlukla çıkardı.

- Karşılaşmaya Beşiktaş başladı...

ÇARŞI'YA PANKART ŞOKU

UEFA yetkilileri Atatürk Olimpiyat Stadyumu'ndaki pankartları, Çarşı gurubu ismindeki A harfinin anarşizmi simgelediği ve siyasi mesaj taşıdığı gerekçesiyle kaldırttı. UEFA tarafından toplatılan pankartlar arasında günlerdir hazırlanan rekorluk dev pankart da var. Pankartta İtalyanca olarak 'Zafer bizim olacak' yazıyordu.

 

SAĞ BEK KUMARI

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Slaven Bilic kanayan yara sağ bek mevkiinde devrim niteliğinde bir karar alıp sol ayaklı İsmail Köybaşı’nı burada oynattı. Serdar Kurtuluş’un kötü performansının yanında sağ beke beklenen takviyenin kritik Arsenal karşılaşmasına kadar yapılmaması Bilic’in elini kolunu bağladı ve çareyi son haftalarda formu yükselen İsmail Köybaşı'yı sağ bekte oynatmakta buldu. 

İsmail Feyenoord maçının sonlarında Bilic tarafından sağ açıkta denenmişti. Hırvat teknik adam defansın solunda Motta’yı oynatırken stoperde belirli bir uyum yakalayan Franco-Ersan ikilisine yine şans verdi.

ATIBA YETİŞMEDİ

Son dakikaya kadar oynayıp oynamayacağı tartışılan Kartal’ın dinamosu Atiba Hutchinson, Arsenal karşısında sahadaki yerini alamadı. Feyenoord karşılaşmalarındaki formuyla Bilic’in en büyük kozlarından olan Kanadalı yıldızın yokluğunda defansın önünde Necip-Veli ikilisi şans buldu.

4 SIRA BOŞ KALDI

ATATÜRK Olimpiyat Stadı’ndaki kritik Arsenal karşılaşmasında tribünlerin ilk 4 sırası boş bırakıldı… Buna gerekçe olarak güvenlik önlemleri gösterilirken, söz konusu alanın 4 bin kişiye tekabül ettiği öğrenildi. Beşiktaş seyircisine açık alanın ise 68 bin 700 kişilik olduğu belirtildi.

 

EFSANEYE ESKİ DOSTLAR JESTİ

TEDAVİSİNİN yapıldığı Amerikan Hastanesi’nde 13 Ağustos günü aramızdan ayrılan Beşiktaş ve Türk futbolunun efsane başkanı Süleyman Seba’nın en sevdiği şarkılardan olan ‘Eski Dostlar’ dün Atatürk Olimpiyat Stadı hoparlörlerinden yükseldi. Taraftarların da alkışla destek verdiği şarkının yanı sıra siyah beyazlı tribünler, Hakan Peker’in ‘Ateşini yolla bana’ parçasının çalınması için tempo tuttu. Bu şarkı çalınınca siyah beyazlı taraftarlar ellerindeki bayraklarla tribünde büyük coşku yaşadı.

'SÜLEYMAN SEBA'NIN ASKERLERİYİZ'

ATATÜRK Olimpiyat Stadı Süleyman Seba tezahüratlarıyla inledi… Beşiktaş tribünleri hayatını kaybeden Efsane Başkanları Süleyman Seba’ya Arsenal maçı öncesi ve maç sırasında büyük sevgi gösterilerinde bulundu… Siyah beyazlı tribünler sık sık Süleyman Seba tezahüratı yaparken, Arsenal maç öncesi Onursal Başkan için yapılan 1 dakikalık saygı duruşunun ardından, Olimpiyat Stadı’ndan, “Süleyman Seba’nın askerleriyiz’ tezahüratları alkışlarla yükseldi…

SEBA İÇİN SİYAH FORMA

BEŞİKTAŞ bu sezon deplasman maçlarında giyeceği ‘Siyah’ formasını Efsane Başkan Süleyman Seba’nın yası için sırtına geçirdi. Normalde iç sahada beyaz formasını tercih eden Beşiktaş, Onursal Başkanı’nın kaybı adına Arsenal karşısına matem formasıyla çıktı. 

 

BİR TARAFTAR FENALAŞTI

ARSENAL karşısına müthiş başlayan Beşiktaş’ın heyecanını siyah beyazlı bir taraftar kaldıramadı. Mücadelede 10. dakika dolmak üzereyken Doğu Tribünü’nde fenalaşan bir Beşiktaş taraftarı için, siyah beyazlılar ‘Ambulans’ tezahüratıyla sağlık ekiplerini çağırdı. Hemen tribüne çıkan sağlık görevlileri ilk müdahaleyi tribünde yaptı.

İLK DAKİKADA MEŞALELER YANDI

BEŞİKTAŞ-Arsenal karşılaşmasının başlamasıyla Çarşı Grubu’nun da yer aldığı Doğu Tribünü’nün üst kısmında meşaleler yandı. Santranın başlamasıyla yakılan meşaleler sonrası ceza alınması ihtimaline karşı yapılan anons sonrasında da meşalelerin bir süre daha söndürülmediği görüldü.Hürriyet

Beşiktaş 0-0 Arsenal(Elden Kaçırdık)