Çocuklarda İngilizce öğrenimini hızlandıracak tüyolar!

İşte, dünyada en çok kullanılan birinci dil olan İngilizceyi çocuklarınıza sevdirmek ve yabancı dil öğrenimini motive etmeye yardımcı olacak tüyolar...

Reklam
Reklam

Çocuklara İngilizce eğitimini, 60 yıllık tecrübesiyle, Cambridge kalitesinde veren International House İstanbul’un eğitim programı hem etkili hem de hızlı yöntemlerden oluşuyor.

Aynı zamanda çocukların İngilizce öğrenirken eğlenmesini de sağlayan International House İstanbul’dan, çocuklarınızın İngilizce öğrenim yaşı geldiği andan itibaren, kursla paralel olarak, eğitimini hızlandıracak tüyolar…

1 – Müzik

Bebeklikten itibaren, müziğin çocuklar üzerinde binlerce olumlu etkisi var. Karakter, kişilik, davranış ve ruhsal açıdan müzikle gelişen bebeklerin, diğerlerine oranla çok daha fazla pozitif yönleri olduğu bilim tarafından kanıtlanan bir gerçek. Çocuğunuza İngilizce eğitimi sırasında da İngilizce sözlü müzikler dinletmeniz, bir aşinalık yaratır ve çocukların öğrendiklerini unutmalarını engeller.

ingilizce-ih_muzik

Yapmanız gereken, çocuğunuzun en çok hangi tarz müziklerden hoşlandığını bulmak ve daha sonra o tarzda güzel şarkıları bir araya getirmek. Böylece çağrışım yolu ile hem öğrendiği İngilizce kelimeleri sık sık aklına getirecektir hem de kulak dolgunluğu sayesinde, pratik zekası gelişecek, İngilizceyi unutması da o kadar imkansızlaşacaktır.

2 – Oyunlar

Ailece oynanan oyunlar, çocukların sosyal alanlarda çok daha başarılı olmalarını ilk adımı. Daha pratik bir düşünme biçimi, çözüm odaklı yaklaşımlar, güçlü iletişim gibi hayat boyu ihtiyacı olacak özellikleri kazanmasında da oldukça önemli. Fakat oyun oynamanın tüm bu artılarının yanında bir önemi daha bulunuyor o da İngilizce eğitimine sağlayabileceği desteğin büyüklüğü!

ingilizce-ih_oyun

İngilizceyi oyunlar sayesinde çok daha hızlı öğrenme şansına kavuşacak olan çocuk aynı zamanda İngilizceyi her zaman sevecektir. Özellikle soru sorularak oynanan oyunların faydası oldukça büyük.

Bireysel oynanan oyunlar söz konusu ise ve özellikle çocuğunuz teknoloji ile ilgiliyse, oynadığı oyunların doğru bir İngilizceye sahip olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Böylece oyunları oynarken hem keyifli vakit geçirebilir hem de İngilizce eğitimine katkı sağlayabilir.

3 – Filmler

Filmlerden öğrenilebilecekler asla sınır tanımıyor. Bazen bir yan karakter bile hayatınızla ilgili çok farklı yerlere dokunabilir. İngilizce konusunda da filmler her zaman rahat ve eğlenceli bir öğrenme yöntemi.

ingilizce-ih_film

Çocuğunuza bir film arşivi oluşturmayı teklif edin ve en sevdiği filmleri bir araya toplayın. Fakat arşiv karşılığında bir anlaşma yapın. Filmleri ilk olarak Türkçe, daha sonra da İngilizce izlemesi gerektiğini söyleyin. Bu anlaşma doğrultusunda, hem sevimli bir arşiv hem filmler sayesinde güçlü bir kültür hem de güçlü bir İngilizce kulak dolgunluğuna sahip olacaktır. İngilizce öğrenimi de bu doğrultu da hız kazanacaktır.

4 – Kitaplar

Kitap okuma alışkanlığının oluşması için, çocuğunuzun önce kitapları sevmesi gerekiyor. Kitapları sevmesi için de sizi bazı görevler bekliyor.

ingilizce-ih_kitap

Özellikle İngilizce kitap okuma alışkanlığı kazanırsa, hiçbir zaman sarsılmayacak sağlam bir temeli olur ve İngilizce konuşurken de kendine güveni çok daha fazla olur. Gereken pratik yapılmadığı için ve kitap okunmadığı için İngilizce unutulabilir. Bu yüzden çocuklarınızın seviyelerine uygun ve daha da önemlisi ilgi alanları dahilinde kitap tercihleri yaparak, hem kitap okuma alışkanlığı kazanmalarını hem de İngilizcelerini sürekli olarak tazelemelerini sağlayabilirsiniz.

BELEDİYE VE İH İSTANBUL’DAN İNGİLİZCE İŞBİRLİĞİ

Beşiktaş Belediyesi ve International House İstanbul Dil Okulu işbirliği ile herkese ÜCRETSİZ internet üzerinden canlı İngilizce eğitimi.

Sözcü