Eğitim Bir-Sen Ve Akp 'nin Türk Eğitim Senli Müdür Düşmanlığı

Türkiye çapında bütün Türk Eğitim- Sen li Okul ve Kurum Müdürleri bu gün açıklanan puanlara göre öğretmenliğe döndürüldü.

Reklam
Reklam

~~~~ Memur Sendikacılığında hiç bir varlık gösterememesine rağmen iktidar gücünü arkasına alarak 2002 yılında AKP nin iktidara geldiğinde  10.500 olan sayısını zor bulan Eğitim Bir - Sen şimdi çok büyük bir üye sayısına ulaşmıştır. Bir çok  eğitim çalışanı bir baskıya ve başka olumsuzluklara maruz kalmamak için adeta koşarak bu sendikaya üye olmak yoluna girmiştir.

 Sendikaya üye olan herkes az veya çok AKP yi de arkasına alan Eğitim Bir -Sen tarafından ödüllendirilmiştir. Ya soruşturma sonucunda görevden alınması engellenmiş yada  il Müdürü, İl Müdür yardımcısı, ilçe Müdürü, okul müdürü, müdür baş yardımcısı, müdür yardımcısı olarak atanmış veya vekaletle görevlendirilmiştir. Bunun yanında doğru düzgün öğretmenlik bile yapamayan bir çok kişi nasıl kazandığına şaşırdığımız kişiler Şube Müdürlüğü, okul müdürlüğü sınavlarında 90 puan almıştır. Hatta bunlardan birisi  okul müdürleri toplantısında yeni atanan ilçe müdürünün boş bıraktığı mikrofonu kaparak

-Şube Müdürü Olmamda emeği geçen sendikam Eğitim Bir -Sen Genel başkanına, Memur sen İstanbul il temsilcisine, İstanbul Eğitim Bir sen 3 Nolu şubesinin  Başkanına ve Üsküdar İlçe Tesaemsilcisine teşekkür etmiş ve yapılan adam kollamayı bilmeden açıklamıştır.

 Yine bütün Türkiye de okul müdürlüğü yapamamış ve ya 76 atamalarıyla 2-3 Yıllık çakma okul müdürlüğünün verdiği  cesaretle adamını da bularak  Türk Eğitim -Senli yöneticileri görevden almak için İlçe Milli Eğitim müdürü olarak atadılar.

 Yine görevde yükselme yönetmeliğince her nasılsa sınavı kazanan Eğitim Bir - Sen üyesi şube müdürleri  Ankara'daki mülakatta Türk Eğitim Senli Müdürlerin görevden alınması için acilen atandılar. İdari yargı şube müdürlüğü ve ilçe milli eğitim müdürlüğü görevlendirmelerini iptal etmesine rağmen yeni atananlar AKP başkanlarının verdiği listeleri onayladılar.

 örnek: İl müdürünün yanında Kurum müdürü de yanındayken; takva sahibi ve Allahtan korktuğunu söyleyen her zaman ifade eden ve bir dini vakfın üyesi ilçe  müdürünü arıyor bu müdür çok çalışkan ve kalmasını arzu ediyorum diyor. Takva sahibi ve İlçe Müdürü ise

 "İlçe Başkanını aşamıyorum" diyecek kadar Görevlendirmede kimlerin yetkili olduğunu ifade etmek basiretsizliğini göstermiştir.

 Bir başka hadise   bir okulda okul aile birliği başkanı olan zat, aynı zamanda okul  öğrenci servisini de çekiyor ve okul aile birliğine hiç bir bağış yada katkı yapmıyor. Harcamalar  gereksiz ve fazla olduğu birde okulda çocuğu olmadığı için aile birliği başkanlığından ayrılması istenen parti ilçe üst yetkilisi okul müdürün bu okulda kalmaması için ilçe başkanına müracaat ediyor. İlçe Başkanı ve Eğitim bir Sen Şube Başkanı ilgili okul müdürünü puanlama bitmeden arayarak okul müdürlüğüne  başka okulda görevlendirilmek isterse tam puan vereceklerini söylüyorlar. Okul Müdürünün kabulü üzerine bu gün açıklanan  puanı 80 puanın üzerinde oluyor.

 Yine Beykoz'da oturan bir son atanan şube müdürü Türk Eğitim -Sen li olduğunu bilmediği bir okul müdürüne  puanlamayı Eğitim -bir sen sendikasının istediği şekilde vereceğini Allahtan korkmadan ifade etmiştir.

 Yine Beykoz'da  Eğitim Bir -Sen li okul müdürü Türk Eğitim Senli yöneticilerin hepsinin görevine son verileceğini yine Eğitim Bir Sen üyesi olarak bildiği bir okul müdürü arkadaşa söylemiştir.

  Bunların sonucu olarak başarısını tescillemiş okul ve kurum müdürlerini yerinden alarak  Müslümanlığa, Anayasaya, hiç bir hukuka, adalet anlayışına ve insanlığa sığmayan bu fiiliyat nedendir bilmek mümkün değildir. PKK nın dahi rağbet gördüğü bu ülkede Türk Eğitim- Sen li olmak suç mu? Eğer suçsa kanun çıkartın kapatın zaten çok daha kötü neticeler verebilecek kanunları çıkartandan çekinmediniz. Nasılsa millette ses etmiyor....

 Ya da daha da kolayı söylüyorum. Vatandaşlıktan çıkartın.... KORKMAYIN SAKIN NASILSA SAHİBİMİZ YOK......

kamudannethaber.com

 

Eğitim -Bir Ve AKP 'Nin Türk Eğitim Senli Müdür Düşmanlığı