Emirli Türkmenleri 2 aydır IŞİD'e direniyor

IRAK'ın Kerkük kentinin güneyindeki Tuzhurmatu'da ve oraya bağlı Türkmen kasabası Emirli'de yurtlarını korumak için silahlanan Iraklı Türkmenler, 57 gündür IŞİD'e karşı savaşıyor.

Reklam
Reklam

~~Kasabanın etrafındaki hemen hemen köy ve nahiyeleri ele geçiren IŞİD, ilk saldırdığı günden itibaren 20 bin Türkmen’in yaşadığı Emirli’de büyük bir direnişle karşılaştı. İlk hafta kendi silahlarıyla IŞİD’e karşı savaşan, daha sonra Irak ordusundan yardım isteyen Türkmenler ayrıca, birkaç gün önce Facebook’tan oluşturdukları sayfalardan da çağrı yaparak IŞİD’e karşı savaşmak isteyen gönüllü asker aramaya başladılar.

Emirli’deki Türkmen ordusunda IŞİD’e karşı savaşırken hayatını kaybeden ve can güvenliği nedeniyle adının açıklanmasını istemeyen bir askerin yakını, Türkmenlerin direnişini Hürriyet’e şöyle anlattı: “Her aileden en az 2-3 kişi, bazı evlerden 5, bazılarından 9 kişi orduya katıldı, benim akrabalarımın da hepsi orada savaşıyor. Etraftaki diğer köyler IŞİD’e teslim oldu, Emirli ortada kaldığı için IŞİD militanları çembere aldılar, şu anda o bölgede sadece Emirli IŞİD’e karşı savaşıyor.” Hürriyet

Emirli Türkmenleri 2 aydır IŞİD’e direniyor