HER YERDE OLDUĞUN GİBİ İSKİLİP`TE PUAN HIRSIZLIĞI YARIŞI

~~Görev süresi uzatılan müdürleri ile ilk kez ve yeniden görevlendirilen müdürlerde yaşanan torpil, adam kayırmacılık, hak gaspı okul müdür yardımcılığı ve müdür başyardımcılığı görevlendirmelerinde de yaşanmaktadır. Kendinden olmayanı ötekileştiren, onlara hayat hakkı tanımayan, yandaşlığı, kadrolaşmayı milli eğitimin her hücresine yerleştirmeye adeta ant içen anlayış ne yazık ki ülke çapında dalga dalga yayılmaktadır.

    Sendikamıza bu konuda gelen belgeleri kamuoyuyla sık sık paylaşıyoruz. Bu kez de haksızlıkların adresi Çorum ilinin İskilip İlçesidir. Çorum’un İskilip ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı’na Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine ilişkin Yönetmeliğin 23. Maddesi doğrultusunda okul müdürleri tarafından norm kadrosu boş bulunan Müdür Başyardımcısı ve Müdür Yardımcılıkları kadrolarına görevlendirilmesini istediği kişilerin isimleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirilmeye başlandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa SELVİ de, okul müdürlerinin müdür başyardımcılığı/müdür yardımcılığına görevlendirilmesini istedikleri kişilerin listesini bizzat kendilerinin getirmesini istemiştir. 

İşin tuhaf tarafı okul müdürleri tarafından isimleri bildirilen kişilerin listelerine “Müdür Bey kendisinin bilgisi olmadan teklif yazılarını almayın diye emir verdi” denilerek, evrak girişi yapılmamıştır.

Daha sonra okul müdürleri tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa SELVİ’ye görevlendirilmesi istenilen isimler sunulmasına rağmen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa SELVİ, okul müdüründen listede ismi bulunan Türk Eğitim-Sen üyesi olan kişilerin isimlerinin listeden çıkarılmasını istemiştir.

Bu durumu yaşayan bir okul müdürünün evrak girişinin yapılmasını istemesi üzerine zimmet defterine ilçe milli eğitim müdürlüğünde görevli olan memur tarafından “müdür beyin emri ile yazı alınmadı” şeklinde beyanda bulunulmuştur.

Görüldüğü üzere İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa SELVİ; okul müdürlerine baskı uygulayarak, okul müdürünün inhası üzerine değil, kendi isteği üzerine teklif çizelgelerini hazırlatmaktadır. Yine aynı kişi, öğretmenlere müdür yardımcılığına taleplerini kayıtlı oldukları sendikadan istifa etmeleri halinde müracaat edebileceklerini söylemiştir. Allah’tan korkmayanların, kul hakkı yemeyi adet haline getirenlerin, ahlaksızlığı şiar edinenlerin başrolde olduğu ülkemizde bu yaşananlar kaygı vericidir.

Ey İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürü sen kendini ne zannediyorsun?

Bu ülkenin orman kanunları ile yönetildiğine mi inanıyorsun?

İnsanları sendikasına göre ayırarak, onlar üzerinde Demokles’in kılıcı gibi durarak, onları korkutarak, sindirerek amacına ulaşacağını mı düşünüyorsun?

Sen kimsin ki Türk Eğitim-Sen üyelerinin isimlerinin listeden çıkarılması konusunda talimat veriyorsun?

Yasalar sana ne emrediyorsa onu yapacaksın! Ağababalarının emri ile değil, hukuk doğrultusunda hareket edeceksin! Senin görevin yandaşları ihya etmek, yalakalık yapmak değildir! Sendika ayrımı yapacaksan, insanlara eşit mesafede durmayacaksan, alın teri dökenlerin, emek verenlerin, bilgisi ve birikimiyle fark yaratanların değil, yandaş olanların yanında yer alacaksan senin yerin o makam hiç değildir!

Herkes bilmelidir ki; bu işin peşini asla bırakmayacağız. İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürü, kendisini hukuktan üstün tutarak hareket etmesinin bedelini mutlaka ödeyecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi