İktidarı Övmezsen Böyle Olursun Mesajı: İşte 14 Aralık'ın gözaltı listesi

İstanbul Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü ve eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder gözaltına alındı. Eski İstanbul Organize Şube Müdürü ve Siirt eski Emniyet Müdürü Mutlu İkizoğlu da gözaltı listesinde...

Reklam
Reklam

~~

İSTANBUL – Gazetecilerin ve bazı televizyon yapımcılarının sabah erken saatlerde gözaltına alınmasıyla başlayan "14 Aralık operasyonu" kapsamında bazı polis müdürleri de gözaltına alındı. İstanbul Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü ve eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Eski İstanbul Organize Şube Müdürü ve Siirt eski Emniyet Müdürü Mutlu İkizoğlu'nun da gözaltına alınanlar arasında bulunduğu belirtiliyor. İkizoğlu, Ergenekon ve Şike Operasyonlarını da yürütmüştü.

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, "14 aralık operasyonu" kapsamında gözaltına alındı. Samanyolu televizyonu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, sabah erken saatlerde operasyonun başlamasının ardından Samanyolu TV binasından çıkarak Emniyet Müdürlüğü'ne gitti. Haklarındaki iddiaların ne olduğunu öğrenmeye çalışacaklarını belirten Karaca, “Öncelikle herkes hakkını helal etsin. Birkaç gündür de mahallemize, komşularımıza verdiğimiz zarar için özür dileriz. Böyle bir pazar günü istirahat edecekleri bir günde biz onları rahatsız ediyoruz. Ama ne yaparız Türkiye burası. Herkes buna katlanıyor" dedi. Karaca, “Hak ve halk bizimle beraber olduktan sonra gerisi hikaye. Dualarınızı eksik etmeyin. İnşallah görüşürüz. En yakın sürede görüşmek üzere Allah'a emanet olun" diyerek Emniyet'e gitti.

 Gözaltına alınan bir başka isim ise Samanyolu TV çalışanlarından Elif Yılmaz oldu. Sağlık kontrolü için hastaneye getirilen Elif Yılmaz'a 1'i kadın 7 polisin eşlik ettiği görüldü. Yılmaz hastane çıkışı kendine yönelen soruyu yanıtsız bıraktı.

 

Bu arada 14 Aralık operasyonunda gözaltına alınan ve alınacak olanların tam listesine Hürriyet ulaştı.

İŞTE GÖZALTI LİSTESİ

Hidayet Karaca

 Ekrem Dumanlı

Fahri Sarrafoğlu

 Hüseyin Gülerce

 Ahmet Şahin

 Nuh Günültaş

Naci Çelik Berksoy

 Ali Samim Noyan

 Ali Kara

 Elif Yılmaz

 Radiye (Ebru) Şenvardar

 Hikmet Tombulca

 Salih Asan

 Makbule Çam (Elamdağ)

Engin Koç

 Tufan Ergüder

 Mutlu Ekizoğlu

 Ertan Erçıktı

Mustafa Kılıçarslan

 Ferdi Taşkaya

 Ayhan Akça

 Mehmet Ali Doğan

 Ali Cihan

 Mustafa Uyanık

 Halit Akbulut

 Çetin Öztürk

 Rıfat Aslan

 Erdem Kısa

 Mustafa Altunbulak

 Yakup Ergün

 Recep Güleç

RADİKAL