İşte müdürleri böyle harcadılar!

Milli Eğitim'de yaşanan müdür kıyımının yankıları hala devam ediyor. Eğitim-Bir-Senlilerin korunduğu, diğer müdürlerin saçma sapan puanlama sistemiyle harcandığı kıyımda görevinden olanlardan biri de Mimar Sinan Anadolu Lisesi'nin müdürü Sadık Akar oldu.

Reklam
Reklam

~~~~Akar, facebook sayfasında görevden nasıl alındığını anlattı. Son derece ilginç bir hikaye olan bu görevden alma, kıyımın boyutlarını da gözler önüne serdi. İşte Sadık Akar’ın görevden alınma hikayesi:



“Değerli Dostlar;

17 yıllık eğitimci olarak öğrencilerime hep sunu söyledim.”Çalışın çok çalışın mutlaka hakkınızı alırsınız. Ben Artvin’in Borçka ilçesi Güneşli köyünden çıktım hayat mücadelesine. Allah bana bileğimin hakkıyla kazandığım sınavlar neticesinde İzmit’in merkezinde bu okul yöneticiliği nasip etti. Bu memlekette adalet var siz neden ülkemin en güzel üniversitelerini okumayasınız.”

Ama yanıldığımı itiraf ediyorum. Daha dün yanına gittiğimde ‘beni tanıyor musun’ diye sorduğumda “hayır tanımıyorum sizi hiç görmedim” diye cevap veren, benim de ilk defa gördüğüm, tanımadığım, Mimar Sinan Anadolu Lisesi’nin kapısından girmemiş okulun yerini dahi bilmeyen, 15 gün önce o makama görevlendirilen, kadrosu dahi olmayan bir çanak yalayıcısının hakkımda doldurduğu bir anket sonucu görevimden alındım.

Buradan sesleniyorum; EY vicdanı çolak adam kim ne anlattı sana? Seni hakkımda duyduğun şeylerden ne rahatsız etti? Okul zilimizdeki Memleketim ve Türkiyem müzikleri mi yoksa okulumuzun duvarındaki dev Atatürk ve şanlı Türk Bayrağımı?”

 

 

İşte müdürleri böyle harcadılar