Mahkeme kararına rağmen müdürleri başlatmayan müdürü yargıya şikayet ettiler

~~BURSA (CİHAN)- Milli Eğitim Bakanlığı'nın puan sistemi getirmesinin ardından 75'in altında puan verilerek görevden alınan okul müdürlerinin mahkemeyi kazanmalarına rağmen görevlerine iade edilmemesinin yanıkları sürüyor. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Bursa Şubesi, yargı kararlarını uygulamadığı ve öğretmenleri kamplaştırdığı iddiasıyla Bursa Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya hakkında suç duyurusunda bulundu. Bugüne kadar çeşitli sendika üyeleri ve yöneticileri hakkında çok sayıda soruşturma açılmasına rağmen Eğitim Bir-Sen üyesi bir kişiye bile soruşturma açılmadığını belirten Eğitim-Sen Bursa Şube Başkanı Güney Özkılınç, Sarıkaya'nın görevi kötüye kullandığını, ihmal ve amiri konumunda olduğu çalışanlar arasından ayrımcılık yaptığını, sendikal hakların kullanılmasını engellediğini öne sürdü.

Bursa Adliyesi önünde toplanan bir grup Eğitim-Sen üyesi eğitimci adına açıklama yapan Eğitim-Sen Bursa Şube Başkanı Güney Özkılınç, "Bursa Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, kendisine verilen görevleri, tüm yasa ve yönetmelikler ile yerleşmiş yargı kararlarına uygun şekilde gereği gibi yerine getirmemekte, yürürlükteki mevzuat uyarınca kendilerine yüklenen görevleri yasa ve yerleşmiş yargı kararlarına aykırı olarak kullanılıyor. Öğretmenler hakkında yapılan disiplin işlemlerinde eşit davranmamakta, görevini kötüye kullanmakta, sendikalar arasında ayrım yapmakta ve yapılan işlem ve eylemler ile sendikal hakların kullanılmasını engellemektedir." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya'nın yargı kararlarını uygulamadığını anlatan Özkılınç, şunları kaydetti: "Perfonmans değerlendirmesi sonucu bilim dışı atanan okul müdürlerine karşı açılan davaları kazanmamıza rağmen, Bursa 3. İdari Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı vermesine rağmen, bu kararların bir bölümünü uygulamayan milli eğitim müdürü, skandala imza atmış, bir okul müdürümüzü göreve başlatmış, üç gün sonra usulsüz şekilde görevden almıştı. Yürürlükteki tüm mevzuat, Anayasa, usulüne uygun yürürlüğe konulmuş İLO Sözleşmeleri, 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu ve Danıştay kararları birlikte değerlendirildiğinde Veli Sarıkaya’nın tüm mevzuat hükümlerine aykırı davranarak yaptığı işlemlerin görevini kötüye kullanma, ihmali ve sendikal hakların kullanılmasının engellenme suçlarını oluşturduğu açıktır."

'ÖĞRETMENLER KAMPLAŞTIRILDI, EĞİTİM BİR-SEN ÜYELERİ HAKKINDA HİÇ SORUŞTURMA AÇILMADI'

Sarıkaya'nın Bursa’ya geldiği ilk günden itibaren öğretmenleri kamplaştırdığını ileri süren Özkılınç, "Sarıkaya, okullarda öğretmen odalarında öğretmenlerin ayrı ayrı yerlerde oturmalarına sebep olmuştur. Eğitim Sen üyelerine eften püften gerekçelerle açtığı soruşturmalarla, sendikal mücadelemizi engellemeye çalışmış, soruşturmaları devam ettirmiştir. En son örneği olarak 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenlerin sorunlarını ifade etmeye çalışan sendika yöneticilerine yine idare soruşturma açarak, sendikal hakların kullanılmasına engel olmuştur. Daha bugüne kadar İl Milli Eğitim Teftiş Kurulu’na davası giden bir tane Eğitim Bir-Sen’li sendikacı ve sendika üyesi yoktur. Bundan dolayı birazdan Veli Sarıkaya hakkında suç duyurusunda bulunduk." şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından Eğitim-Sen Bursa Şube Başkanı Güney Özkılınç, sendikal tüzel kişiliği adına Veli Sarıkaya hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bugün