Memur-Sen'den Memurlara büyük darbe

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Memur-Sen'le imzalanan ve memuru enflasyona yenik düşüren toplu sözleşme hükümlerinin hukuken değiştirilemeyeceğini, bu nedenle 2014 yılı için enflasyon farkı ödenemeyeceğini açıkladı.

Reklam
Reklam

~~Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten enflasyon karşısında maaşları eriyen memur ve emeklilere müjde çıkmadı.  2014 ve 2015 maaş zamlarının Memur-Sen’le yapılan toplu sözleşme hükümleri çerçevesinde belirlendiğini hatırlatan Şimşek, 2014 zammının içerisinde enflasyon farkı olmadığını, bu nedenle bu yıl memur ve emeklilere zam dışında ayrıca enflasyon farkı veremeyeceklerini bildirdi.

HUKUKEN MÜMKÜN DEĞİL

 Maliye Bakanı Şimşek, 473 milyar lirada bağlanan 2015 yılı bütçesini dün TBMM’ye gönderdi. Toplantıda konuşan Şimşek’e, tahminleri aşarak yüzde 9,3’e fırlayan enflasyon nedeniyle bu yıl memurlara enflasyon farkı ödenip ödenmeyeceği soruldu. Şimşek, enflasyon farkı içermeyen 2014 zammının toplu sözleşmeyle belirlendiğine işaret etti, “Şimdi 2014 zammı için geriye gidip toplu sözleşmenin çerçevesini değiştiremeyiz. Böyle bir şey hukuken de mümkün değil” yanıtını verdi.  Gelecek yıl, aynı toplu sözleşmenin gereği olarak yüzde 3+3 zam yapılacağını hatırlatan Şimşek, 2015’te enflasyonun öngörülenden yüksek çıkması halinde farkı da verecekleri- ni belirtti, “2015’te çalı- şanları, emeklileri enflasyona ezdirmeyeceğiz” dedi.

HAKİM VE AKADEMİSYEN

 Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önümüzdeki yıl akademisyenlere 726 lira ila 835 lira zam yapılacağını, ayrıca 2015'teki performansa bağlı olarak 2016'da ilave 726 lira ödenek vereceklerini, bu nedenle bütçeye 1,1 milyar lira ek yük geleceğini bildirdi. Şimşek ayrıca hakim ve savcılara da 2015'te seyyanen 1146 lira zam yapılacağını, bütçeye 220 milyon lira ek yük bindirecek bu zammın hakim ve savcı maaşlarında yüzde 15 ila yüzde 31 artış sağlayacağını söyledi.

Bugün

Memur-Sen'den Memurlara büyük darbe