Milli Eğitim AK Parti'nin toplantılarına katılan müdüre soruşturma açtı mı?

~~AFYONKARAHİSAR (CİHAN)- Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürlüğü, AK Parti toplantılarına katıldığı ortaya çıkan Çay İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Çınar’ın hakkında sessizliğini koruyor. Geçtiğimiz günlerde basında yer alan haberde Çınar'ın 10 Aralık'ta AK Parti ilçe binasında ilçe kongresi öncesinde AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’in başkanlığında bir toplantıya katıldığı yer almıştı. Eğitim sendikaları, Çınar'ın açıkça Devlet Memurları Kanunu'na muhalefet ettiğini, gerekli soruşturmanın başlatılarak ilgili müeyyidelerin uygulanmasını istemişti. Ancak, ne Milli Eğitim ne de Valilik tarafından aradan geçen sürede Çınar ile ilgili herhangi bir soruşturma açılıp açılmadığı konusunda bir açıklama yapılmadı.

Türk Eğitim Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı ve Kamu Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, olayın basında yer almasının ardından bir hafta geçmesine rağmen Milli Eğitim’den bir ses çıkmadığını söyledi. Şenol, bu duruma sessiz kalınmasına müsaade etmeyeceklerini belirterek ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlandıklarını kaydetti.

Şenol, Çay Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Çınar’ın AK Parti İl Teşkilatının toplantılarına katıldığının partinin sitesindeki fotoğraflarda da görüldüğünü ifade eden Şenol, parti kongresinde de aktif bir şekilde yer aldığını iddia edildiğini anlattı.

Aktif Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Abdullah Hatipoğlu da, ilgililerin olayı inceleyip kamuoyuna gerekli açıklamaları yapmasını beklediklerini söyledi. Hatipoğlu, olayın basında yer almasının üzerinden bir hafta geçmesine rağmen bu konuda herhangi bir adım atılıp atılmadığını öğrenemediklerini ifade ederek, “Bu konu sanki bir savsaklanıyor gibi. Sanki ortada keyfi bir tutum var gibi. Bunun üzerine gidilerek soruşturmanın tamamlanmasını ve kamuoyunun aydınlatılmasını bekliyoruz.” dedi.

Konuyla ilgili olarak soruşturma açılıp açılmadığını öğrenmek istediğimiz Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ise telefonlara cevap vermezken, Valilik Özel Kaleminden de bir açıklama yapılmadı.

 Bugün