Milli Eğitim Müdürü hakkında fezleke!

Milli Eğitim Müdürü ile Atama Şube Müdürü Hakkında Batman C. Savcılığı tarafından "görevi kötüye kullanma, atama sürecini uzatma ve yerel Mahkeme kararını uygulamama" suçlarından fezleke hazırlandı.

Reklam
Reklam

~~Milli Eğitim Bakanlığı'nın açmış olduğu idarecilik sınavında başarılı olan ve atamaları gerçekleştirilen 259 Okul Müdürü ve yöneticilerinin bir yıl boyunca atamalarının resmi olarak yapılmaması, geciktirilmesi ve akabinde iptal edilmesi Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik ve Atama eski Şube Müdürü Osman Atmalar'ın başına dert açtı.



SENDİKA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞ



Özgür Eğitim-Sen Batman Şube Başkanlığı 259 idarecinin bilerek mağdur edilmesi ardından yeni keyfi atamaların yapılması ile ilgili olarak Milli Eğitim Müdürü Çelik ve atama eski Müdürü Atmalar hakkında Batman C. Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.



 Batman C. Başsavcılığı üç ay boyunca yürüttüğü soruşturmayı sonuçlandırdı ve her iki Müdür hakkında "görevi kötüye kullanma, atama sürecini uzatma ve yerel Mahkeme kararını uygulamama" suçlarından fezleke hazırlandı.



VALİLİK ONAY VERSE MAHKEME AÇILACAK



 Savcılığın iki Müdür hakkında hazırladığı fezleke ve iddiana Batman Valiliği'ne gönderilerek onay istendi. Vali her iki idarecinin yargılanması için onay verirse Çelik ve Atmalar Mahkemede "görevi kötüye kullanma" suçlarından yargılanacaklar.



 VALİ MÜFETTİŞ İSTEDİ



Savcılık Soruşturması ile ilgili olarak hazırlanan fezlekenin Vali Azmi Çelik'e ulaşmasının ardından Vali Çelik, Bakanlığa yazı yazarak, konunun en ince ayrıntısına kadar araştırılması için Müfettiş istedi. Bakanlık Vali Çelik'in Müfettiş talebini kabul ederek, Batman'a müfettiş gönderdi.



 MÜFETTİŞ SENDİKA BAŞKANININ İFADESİNE BAŞVURDU



 Her iki Milli Eğitim yönetici ile ilgili olarak hazırlanan fezlekeye onay vermek için Batman'a gelen Bakanlık Müfettişi şikayette bulunan Özgür Eğitim-Sen Batman Şube Başkanı Mustafa Sevinçer'in ifadesine de başvurdu. Dün Milli Eğitime davet edilen Başkan Sevinçer, yaşanan tüm gelişmeleri ve haksızlıkları anlattı. Bakanlık Müfettişi de Sendika Başkanı Sevinçer'in anlattıklarını soruşturma dosyasına koydu.

Örgür Eğitim-Sen Genel Merkezi