Milli Eğitimdeki İllegal Örgüt Açığa Çıkartılıp, Hesap Sorulmalıdır!

Türk Eğitim-Sen İstanbul 8 Nolu Şube Başkanı Remzi Özmen eğitim kurumu müdürü görevlendirme mülakatlarının nasıl yapıldığını Eğitim Camiasına anlattı

Reklam
Reklam



 Devletin ilgili tüm yargı kurumlarını göreve davet ediyoruz. Evet; iddia ediyoruz ki Milli Eğitimde illegal bir örgütlenme vardır ve en başta Yargıtay Başsavcısını bu örgütü ortaya çıkartması için göreve çağırıyoruz. Bu iddiamızı neye mi dayandırıyoruz? Milli Eğitim Bakanını sözünün geçmediği, İl Milli Eğitim Müdürlerinin ve Müdür yardımcılarının insiyatif kullanmadığı gerçeğini görüyor ve duyuyoruz. Efendim duyumlarla mı hareket ediyorsunuz diyeceksiniz? Hayır; somut sonuçlarını görüyor ve bu sonuçlar bizleri bu gerçeğe götürmektedir.

 Bakan Bey mülakattan önce tele konferans yöntemiyle sınav komisyonlarına bağlandı mı, bağlanmadı mı? Bunu herkes biliyor ki bağlandı ve şu temenni de bulundu. Sınavları adil yapmaya çalışın, ayrımcılık yapmayın dedi. Kimi İl Müdürü, Müdür yardımcıları benzer temennilerde bulundu. Sonuç ne oldu? Sınavdan çıkarken bana sorulan hiçbir soruyu bilemedim diyen kişi veya kişiler Doksan ve üzeri puan alırken sorulan bir, iki değil sekiz soruyu da cevapladım ve yılların idarecisiyim diyen kişi Atmış –Atmış yedi gibi bir puan aldı. Peki bu sınav komisyonunda görev alan insanların içerisinde vicdanının sesini dinleyen hiçbir kişi çıkmamış mıdır? Aldığımız bilgilere göre çıkmış, ama verdiği puanlar bir yerlerde değiştirilmiştir. Şu gerçek ortaya çıkmıştır ki sınavdan önce illegal yapı listeler yapılmış ve puanlamalar bu listelere göre verilmiştir. Peki neden bu İllegal yapının ahlaksız tekliflerine karşı direnilmemiştir?

 Çünkü hemen devreye tehdit ve şantaj girmiştir.

Şantaj suç mudur, tehdit suç mudur?

 Mevcut kanunlara göre evet.

 O zaman suç işleyenlere karşı yetkililer derhal harekete geçmelidir.

Şimdi soruyoruz madem her şeyi sınav öncesi illegal yapı vasıtasyla ayarlıyorsunuz o halde: Siz ey yetkili makamdaki zevatlar hangi ahlakla mülakat sınavı düzenliyorsunuz. Önceden belirlediğiniz listeyi neden ilan etmediniz de göstermelik çağrı yaparak insanlarla dalga geçmeye çalıştınız, bu hakkı nereden ve kimden alıyorsunuz? Öğretmeni, sizden olmayan idareci adaylarını karşınıza dikmekle hangi egonuzu tatmin ettiniz ve etmeye çalışıyorsunuz. Yoksa Ataşehir Öğretmen evini görsünler birkaç kuruşta alış veriş yapsınlar diye iç turizme hizmet mi etmek istediniz. Sahi derdiniz neydi?

 Ne diyorlar sonuçları beğenmeyen itiraz etsin. Kime itiraz edilecek. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne. Kimler var bu komisyonlarda. Sınavı yapan komisyon. Yani kokan tuzu serperek peyniri kokmaktan koruyun diyorlar. Bundan önceki mülakatlarda da yüzlerce itiraz oldu. Peki itirazına olumlu cevap verilen oldu mu? Hayır! Hem nasıl olacak sorulan tüm soruları doğru cevapladım. E e olabilir zaten ben puanını sorulardan kırmamıştım ki? Ya ! Sende Müdür tipi yok kardeşim. Sen yirmi yıldır Müdürlük yapıyorsun ama yanlış iş yapmışsın. Bir bakıyorsun böyle diyen adamın ceket kolları ellerini kapatıyor, kravat takmış iki yakası bir araya gelmemiş, yakasına bakıyorsun kirli, boyu söylemek doğru değil Allah vermiş ama bu ahlaksızın boyu da 1.50 cm.

 Karşısında artist gibi adam versen mikrofonu iki saat durmadan konuşa biliyor, yazdığı yazılardan belli ki kelime hazinesi zengin, ikna kabiliyeti yüksek, elbise üstüne cuk diye oturmuş hiçbir kusurunu göremezsin. Ama bu tipsiz bu arkadaşın tipini beğenmemiş.. Biz bu arkadaşların elenmesine yanmıyoruz. Arkadaş falan sendikalısınız İllegal yapı sizin elenmenizi istedi biz de onun için eledik diyecek kadar yürekli olmayan zavalılar eledi diye kızıyoruz. Aslanların kediye boğdurulmasına üzülüyoruz. Şahsiyetlilerin şahsiyetsizlerin karşısına çıkartılmasına öfkeleniyoruz. İllegal yapıların Milli Eğitimde söz sahibi olmasından endişe duyuyoruz ve bu nedenle başta Anayasa Mahkemesi ve Danıştay olmak üzere tüm yetkili kurumları göreve davet ediyoruz.

Remzi ÖZMEN

Türk Eğitim-Sen İstanbul 8  Nolu Şube Başkanı

 

 

 

 

Milli Eğitimdeki İllegal Örgüt Açığa Çıkartılıp Hesap Sorulmalıdır!