Ocağın sahibi AKP adayı çıktı!

Has Şekerler Madencilik Enerji Nakliyat İnşaat şirketinin 25 Haziran 2014teki ticaret sicil kayıtlarına göre, şirketin tek hissedarı Saffet Uyar Olayın ardından üç saat geçti, içeride kalan arkadaşlarımız için umudumuz yok denebilir dedi.

Reklam
Reklam

~~Has Şekerler Madencilik Enerji Nakliyat İnşaat şirketinin 25 Haziran 2014’teki ticaret sicil kayıtlarına gören şirketin tek hissedarının Saffet Uyar olduğu bilgisi yer alıyor. Uyar 2009 yerel seçimlerinde AKP’den Karaman’ın Ermenek ilçesinin Güneyyurt beldesi belediye başkanlığı için aday olmuştu. Seçimi MHP’li Celil Yağız, 84 oy farkla kazanmıştı.

Uyar aynı zamanda 1994  ve 1999 yerel seçimlerinde Anavatan Partisi'nden iki dönem Güneyyurt Belediye Başkanlığı görevini üstlenmişti.

‘Umudumuz yok denebilir’

Maden ocağı yetkilisi Şahin Uyar, CNN Türk’e bağlanarak, “Olay esnasında içeride 26 kişi vardı. Sekizi kaçıp kurtuldu. Ocakta şu anda yaklaşık 50 metre su var. Olayın ardından üç saat geçti, içeride kalan arkadaşlarımız için umudumuz yok denebilir” dedi.

Madendeki su baskınını ‘kaçınılmaz‘ olarak tanımlayan Uyar, “Siz yolda giderken ne zaman trafik kazası yapacağınızı tahmin edebiliyor musunuz? Bu da öyle bir şey” dedi.

Bir ay kapalı kalmış

Uyar, madende daha önce benzer bir kazanın yaşanmadığını belirterek, “Torba yasa öncesinde maden ocağını bir aylığına kapatmıştık. Ardından işçilerle konuşup anlaştık ve ocak yeniden açıldı” diye konuştu.

Milligazete