"Öğretmen tokatlayan müdüre 100 puan"

Türk Eğitim-Sen Amasya Temsilcisi Kamil Terzi, öğretmen tokatlayan bir müdüre, konuyla ilgili ceza aldığı halde 100 puan verildiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Türk Eğitim-Sen Amasya Temsilcisi Kamil Terzi, öğretmen tokatlayan bir müdüre, konuyla ilgili ceza aldığı halde 100 puan verildiğini, çok başarılı olan ve okulu Türkiye derecesi yapan okul müdürlerine ise 3-4 puan verildiğini söyledi.

TEOG skandalına sizden gelen tepkilerTEOG skandalına sizden gelen tepkiler

Terzi, “Amasya’da hak ve hukuk tanımayan, bu değerlendirmede imzası bulunan tüm şube müdürleri hakkında cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunuyoruz. Ayrıca, Amasya Valiliği’ne de idari soruşturma açılması için dilekçe vereceğiz.” dedi.

Eğitimde deprem!Eğitimde deprem!

Suç duyurusu öncesi Amasya Adalet Sarayı önünde açıklama yapan Terzi, “Amasya il genelinde bulunan 124 okuldan sadece 13’ü Türk Eğitim Sen’e kayıtlı okul müdürlerince yönetilecek, yani okulların yüzde 90’ı yandaş olan müdürler tarafından yönetilecektir. Yaptığımız basit bir araştırma sonucu göstermiştir ki Amasya il genelinde değerlendirmelerde objektif hiçbir kritere uyulmamış, dikte edilen listeler onaylanmıştır. Hak ve hukuk hiçbir zaman dikkate alınmamış sadece tetikçilik yapılmıştır. Amasya’da öğretmen tokatlayan müdüre 100 tam puan verilmiştir. Bundan dolayı da ceza aldığı halde. Yine Amasya’da Eğitim Bir-Sen’in yönetiminde bulunan kişilere, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tam puan verilmiş, çok başarılı ve okulu Türkiye derecesi yapan oku müdürlerine ise 3-4 puan verilmiştir.” diye konuştu.

Yapılan hukuksuzluk ve adaletsizliğin ilçelerde de aynı şekilde olduğunu ifade eden Terzi, şunları kaydetti: “Gümüşhacıköy’de bir şube ‘Bizim dediğimiz puanı vermelisin’ teklifi kabul edilmeyince şube müdürünün ilişiği apar topar kesilmiştir. Merzifon’da 4 tane şube müdürü bulunmaktadır. Bunlardan 2 şube müdürüne puanlama yaptırılmamış, 3 aydır görevde olan şube müdürleri ile Eğitim Bir-Sen ilçe temsilcisi olan ilçe milli eğitim müdürü değerlendirme yapmıştır. Taşova’da okul müdürlerine sendika değiştirme teklifi yapılmış, kabul etmeyen müdürlere düşük puan verilerek elenmiştir. Hamamözü İlçe Milli Eğitim Müdürü, aynı zamanda okul müdürü de olduğundan Hamamözü Milli Eğitim Müdürlüğü kendi müdürünü de değerlendirmiş ve geçerli puan vermiştir.

Amasya il merkezinde İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, Abdullah Kodek, Bilal Eken, Abdurrahim Yığman ve ilçelerde bulunan yöneticiler bu hak hukuk tanımayan değerlendirmeye imza atmışlardır. Türk Eğitim Sen olarak yapılan hukuksuzluğu yapanların yanlarına bırakmayacağız. Yüce Türk adaleti önünde bir bir hesabını soracağız. Bu amaçla Amasya il ve ilçe milli eğitim müdürleri ile değerlendirmede imzası bulunan tüm şube müdürleri hakkında cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunuyoruz. Ayrıca, Amasya Valiliği’ne de idari soruşturma açılması için dilekçe vereceğiz.”

Türk Eğitim Sen Genel Merkezi tarafından konuyla ilgili bir dizi karar alındığını anlatan Terzi, “Tüm okul müdürleri hem Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararına hem de yapılan değerlendirmelere karşı dava açmaktadır. Türk Eğitim Sen’in almış olduğu karar gereği 2 Eylül 2014 günü tüm illerde, il milli eğitim müdürlükleri önüne siyah çelenk bırakılacaktır. Bu eylemlerin dozajı gittikçe artacaktır. Amaç, bu hukuksuz uygulamayı sona erdirmektir. Eğer devam ederse iş bırakma eylemi ve Ankara’da büyük bir miting olmak üzere eylemler devam edecektir. Hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacaktır. Hakkımızı söke söke alacağız.” şeklinde konuştu.Sözcü