Okul müdürleri fişlendi mi?

Değerlendirme yapacakların yeni göreve getirilmesi soru işaretleri yarattı

Reklam
Reklam

~~Milli Eğitim Bakanlığı’nın  yeni uygulamaya koyduğu yönetici atama sistemi çerçevesinde yapılan puanlamalar dün sona erdi. Türkiye çapında 16 bin yönetici değerlendirilecek. 100 üzerinden 75 ve üzerinde puan alanlar yeniden 4 yıllığına görevlendirilebilecek.

Değerlendirme hakkı kazananların başvuru süreci, 18 Ağustos’ta başlayacak, atamalar 29 Ağustos’ta sona erecek. Eğitim-Sen İstanbul 7 No’lu Şube Özlük ve Hukuk Sekreteri Zeynel Özgün, İlçe Milli Eğitim Müdürü ile şube müdürlerinin verecekleri puanların toplamının 60 olacağına dikkat çekerek,

“İlçe milli eğitim müdürlüklerinde değerlendirme yapacak kişilerin, bulundukları göreve kısa süre önce getirilmesi yapacakları değerlendirmenin objektif olması konusunda ciddi şüpheler uyandırıyor” dedi.

Değerlendirme formundaki ölçütlerle ilgili fikir sahibi olmak için okul müdürleri ile en az bir öğretim yılı birlikte çalışılması gerektiğini vurgulayan Özgün, şunları söyledi:

“Birçok yerde ilçe milli eğitim müdürleri değiştirildi. Örneğin sendika şubemizin alanında bulunan Avcılar, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Esenyurt, Başakşehir, Çatalca ve Silivri’de yeni ilçe milli eğitim müdürleri çok kısa süre önce göreve başladı. Bu milli eğitim müdürleri arasında, daha önce bir sendikada yöneticilik yapmış olanların sayısının fazlalığı ise dikkat çekici.”

Özgün, şu soruları sordu: “Bu ilçe müdürleri okul müdürlerine puan verirken neye göre değerlendirme yapacaklar? Onlara okul müdürleri hakkında birileri bilgi mi aktaracak? Bu bilgiler resmi ve meşru verilere mi dayalı olacak? İlçe milli eğitim müdürlerini birileri okul müdürleri konusunda yönlendirecek mi? Okul müdürleri hakkında, içinde bazı bilgilerin bulunduğu bir ajanda mı var? Varsa bu bilgilerde okul müdürleri hangi özelliklerine göre değerlendirilmiş? Yoksa okul müdürleri fişlendi mi?” Cumhuriyet

Okul müdürleri fişlendi mi?