Okul müdürlerinin yarısı görevden alındı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), dershanelerin kapatılmasına yönelik yasada yer alan ve Türkiye'de 4 yıl ve daha uzun süredir görev yapan okul müdürlerinin görevlerinde devam edip etmeyeceğine yönelik değerlendirmelerini tamamlandı

Reklam
Reklam

~~AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara



Buna göre, 4 yılını doldurmuş okul müdürlerinin yarısı bakanlığın belirlediği kriterleri karşılamadığı gerekçesiyle görevinden alındı. Dershaneleri kapatan yasa kapsamında, 4 yıl ve daha fazla süredir okul ve kurum müdürlüğü ve müdür yardımcılığı yapanların görevleri 2013-2014 eğitim-öğretim yılının bitimiyle sona erdi.

Çalıştığı kurumda yönetici olarak 4 yılını doldurmuş yöneticilerin yeniden değerlendirmesi ise 15 Ağustos 2014 itibarıyla tamamlandı. Bu durumdaki 16 bin yönetici, önce okullarında, daha sonra da il milli eğitim müdürü, iki ilçe milli eğitim müdürü ile il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde görev yapan iki şube müdüründen oluşan bir komisyon tarafından 75 puan üzerinden değerlendirmeye tabi tutuldu. Değerlendirme sonucunda 16 bin okul yöneticisinin 7 bini aşkını 75 puanın altında puan alarak görevden alındı.

Muhalif kalmadı

Görevden alınan okul yöneticilerinin tamamına yakınının Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen, Aktif Eğitim-Sen gibi sendikalardan oluşması; bakanlığın yetkili sendikası Eğitim Bir-Sen’e bağlı yöneticilerin ise çoğunun bulunduğu makamı koruması dikkati çekti.

Türk Eğitim-Sen Başkanı İsmail Koncuk, puanlamaların tamamen adaletsiz olduğunu savunarak, “Son derece başarılı okul müdürlerinin, yalnızca yandaş olmadıkları, AKP’li olmadıkları için görevden alındığını görüyoruz” dedi.

 

 



 

‘Yargı önünde anlatacaklar’

Değerlendirme komisyonunda bulunan isimleri tek tek tespit edeceklerini ve bu isimlere görevi kötüye kullanmaktan dava açacaklarını belirten Koncuk, şunları kaydetti: “Hangi kriterlere göre puan vermişlerdir? Kendi okulundan 40 tam puan alıp, değerlendirme komisyonundan 3-5 puan alan üyelerimiz mevcut. Çoğunun 75 puanı bulmasına izin verilmemiş. Çok kıymetli müdürlerimizin yüzde 80-90’ı şu anda ekarte edilmiş durumda. Yandaş sendika dışında bütün diğer sendikaların üyelerini tırpanlamışlar. Bu insanlar için hak, hukuk, adalet demek ki hiçbir anlam ifade etmiyor. Biz şu anda dava dilekçelerini hazırladık. Yargı önünde bu puanlamayı nasıl yaptıklarını anlatacaklar.”

Okul müdürlerinin yarısı görevden alındı