Remzi Özmen: İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünün adaleti

Türk Eğitim- Sen İstanbul 8 Nolu şube başkanı Remzi Özmen İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünde yüreğinde zerre kadar insanlık olanların kabul etmeyeceği hak gaspını gözler önüne serdi

Reklam
Reklam

                İstanbul da yapılan mülakatlardan sonra sessizliğe bürünen İl Milli Eğitim Müdürlüğü sonuçları yayınlamamak konusun kesin tavır takınmıştı. Sınava giren adaylar önceleri TC numaralarıyla sonuca ulaşabildikleri halde daha sonra bu da değiştirilerek Emekli sicil numaraları ilave edildi. Sonuçlar bilgi edindirmeden istenildiği halde verilmedi. Ancak bu sonuçlar bir şekilde basında yer almaya başladı. Bütün bu titizliğin de cevabını hep birlikte almış bulunduk.

                  Demek oluyordu ki yapılan göstermelik sınavda başka sendika mensuplarını geçtik kendi yandaşlarının bir kısmına dahi attıkları kazıklar duyulmasın isteniyordu.

                Sonuçlara baktığımızda 375 kişinin sınava girmediğini görüyoruz. Bunlardan birkaçına neden girmedin diye sorduğumuzda; cevapları manidardı. Nasılsa sınav sonuçları bellidir, neden bu çapsız insanların karşısına dikileyim şeklinde olmuştur.

                 Bu arkadaşların haklılığı listelere bakınca teyit edilmiş oldu. Sınava girenlerden 1995 kişi 70’in altında puan almıştır. 70 in üzerinde yani Müdür olarak atanmak için müracaata yeter puan alanların sayısı 1890 kişidir. Bu kişilerden 82 si 100 tam puan almıştır ve bila istisna hepsi Hükümetin Paralel yapısına mensup kişilerdir. 95 ve üzeri puan alanların sayısı 255, 90 ve üzeri puan alanlar 544 ve 80 üzeri puan alanlar ise 1195 kişidir. Bir başka deyişle;

               100 tam puan=88

               95-99 arası =173

               90-94 arası =289

               80-89 arası =651

              70-79 arası =695 kişidir.

                  Sendikal dağılımını inceliyoruz. İlk gözlemlerimiz 95 ve yukarı puanlarda farklı bir tek kişi bulunmamaktadır.

                    Şayet gözden kaçmadıysa tamamı Eğitim Bir Sen üyesidir. Diğer kategorilerde çok nadir sendikasız ve başka sendikalara mensup kişi görmek mümkündür. Kuşkusuz ek iki sonucu belirleyecek ancak görülen o ki atama puanı olarak 80 ve üzeri düşünülmüştür. Sınav komisyonunun 45 üyesinden 44 ünü aynı sendikanın militanlarından atarsanız sonucu farklı beklemek elbette hayal olur.

                  Şimdi bu ahlakı sergileyen bu sonuçların altına imza atanlar ne yapalım elimizden bir şey gelmiyordu diye utanmadan savunma yapmaktalar. Varsayalım ki millet olarak her türlü zalimliğe eyvallah dedik, sindik, korktuk, ürktük, kabuğumuza çekildik. Sesimizi dahi çıkartmadık. Sizlerin ahrete olan inancınıza ne oldu? Kul hakkının ne kadar büyük günah olduğunu hiç duymadınız mı? Hani bunu geçtik her Cuma sizlerden azından bazılarınızı camide görüyoruz. Allah buyuruyor deniliyor minberde. Adaletle hükmediniz. Siz Allah’a da mı isyan ediyorsunuz.

                Sizi Allah tan Allah’ın gazabından daha çok korkutan nedir? Eğer böyleyse sizin halinize acımamak vallahi bizim için büyük noksanlıktır.

 Zavallısınız, ne olduğu belirsiz yaratıklarsınız, noksanınız var hemi de insan olmak için mutlaka gerekli olan vicdandan noksansınız.

 Zavallısınız çünkü Allah tan çok kuldan korkuyorsunuz,

 Zavallısınız çünkü ne Allah tan ne de kuldan utanmıyorsunuz.

 Zavallısınız çünkü sadece olduğunuz yerde suretsiniz, oynanan oyunda figüransınız.

 Zavallısınız çünkü gelecekte övünecek figüranlıktaki kötü rolünüzden başka hiçbir sermayeniz kalmamıştır.

 Hem de çok kötü bir oyun sergileniyor, hiç değmez be kardeşim bunlara değmez. Uğrunda kendinizi feda ettiğiniz kişiler içinse hiçbir şeye değmez

Türk Eğitim-Sen İstanbul 8 Nolu Şube Başkanlığı