SAMSUN'DA MÜDÜRLÜK MÜLAKATINA GİREN ÖĞRETMENLERE İLGİNÇ SORULAR!

Türk Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, müdürlük mülakatlarına giren öğretmenlere 'Benazir Butto'nun katili kimdir?, 2007 yılında yapılan Cannes Film Festivalinde 1'nci olan filmin senaristi kimdir? şeklinde sorular yöneltildiğini açıkladı.

Reklam
Reklam

~~Türk Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan 'müdürlük mülakatlarında' adaylara ilginç sorular yöneltildiğini söyledi.



Kuruoğlu, müdür olmak için başvuran öğretmenlere 'Benazir Butto'nun katili kimdir?' FİFA'ya göre futbol topunun ağırlığı nedir? Basketbol topunun yarı çapı nedir? Bu yıl yapılan Euorovisyon yarışmasına ev sahipliği yapan ülke hangisidir? İlk plastik parayı kim kullandı? 2007 yılında yapılan Cannes Film Festivalinde 1’nci olan filmin senaristi kimdir?' gibi sorular sorulduğunu açıkladı.

 

 

 

 



MÜDÜRLÜK MÜLAKATI DEĞİL, SANKİ KİM MİLYONER OLMAK İSTER YARIŞMASI

Samsun'da 290 okula müdür ataması için bin civarında öğretmenin mülakata alındığını ve mülakatların halen devam ettiğini hatırlatan Levent Kuruoğlu, "Müdürlük mülakatı değil, sanki Kim Milyoner olmak ister yarışması. Sorulan bu sorular gerçekten çok ilginç. Ve ilginç olan bir diğer konuda, Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmenlerin hiç birisi bu soruları cevaplayamıyor ama Eğitim-Bir-Sen üyesi adaylar cevaplıyor. Bu nasıl bir iştir. Biz bu konuda daha önce mülakatlarda kamera ve ses kaydı önerisinde bulunmuştuk. ama bu önerimiz dikkate alınmadı. Müdürlük atamaları ile Cannes Film festivalinin ne alakası var. Yada müdür adayı FİFA'ya göre futbol topunun ağırlığını bilmek zorundamıdır. Müdür adaylarına mülakatta üç zarf çektiriliyor ve bu zarflar içerisinden çıkan sorulara cevap vermeleri isteniyor. Zarfların içerisinden çıkan sorulara baktığınızda kendinizi sanki Kim Milyoner Olmak İster Yarışmasında sanırsınız" dedi.

 



Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan müdürlük mülakatlarında sorulan soruları eleştiren Kuruoğlu, şunları dile getirdi.

"Ne hikmetse Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmenler bu soruları bilemiyor ama Eğitim Bir-Sen üyesi adaylar biliyor. Burada kendi yandaşlarını müdür yapmak istediklerini sınavdan geçiriyorlar."

 Samsun Kent haber