TEOG yerleştirme sonuçlarında öğrencilere şok

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) yerleştirme sonuçlarına göre bazı öğrenciler tercih etmedikleri okullara yerleştirildi.

Reklam
Reklam

~~TEOG kapsamında okul tercihi yapan öğrenciler A ve B grubu olmak üzere iki listede değerlendirildi. A grubundaki okullardan birine yerleşemeyen öğrenci, B grubundaki okul türleri ve ilçe tercihleri arasından ikamet ettiği adrese en yakın boş kontenjanı olan okula yerleştirilmesi öngörülüyordu. Ancak, açıklanan yerleştirme sonuçlarına göre, kimi öğrenciler adreslerine hiç de yakın olmayan okullara yerleştirildi. Antalya'nın merkez ilçelerinden Konyaaltı'nda oturup en uzak ilçelerden olan Gündoğmuş'a gönderilen öğrenciler var.

TEOG yerleştirme sonuçlarına göre, tercih etmedikleri okullara yerleştirilen öğrenciler sistemin kurbanı oldu. Bu durumla karşılaşan aile sayısı henüz net olarak bilinmiyor. Antalya Konyaaltı'nda oturan E.K. isimli öğrenci, tercih etmemiş olmasına rağmen Akseki ilçesindeki Çok Programlı Lise'ye yerleştirildi. Konyaaltı'ndan Miray Arı'nın 410 puanı bulunuyordu. Tercihleri arasında olmamasına rağmen sistem onu Gündoğmuş Çok Programlı Lisesi'ne kazanmış gibi gösterdi. Kepez'den İ.K. ve E.A. isimli öğrenciler tercih etmedikleri Gündoğmuş Anadolu Lisesi'ni kazanmış görünüyor.

Aktif Eğitim Sen Antalya İl Temsilcisi Erdoğan Polat, öğrencilerin çarpık sisteme kurbanı edildiğini ifade etti. Sistemin yanlış işlediğine dair daha önce açıklamalarda bulunduklarını ifade eden Polat, tercihlerde üç aşamalı bir yol izlendiğini, bu nedenle başarılı olan öğrencilerin daha az başarı elde etmiş öğrencilerin gerisinde bırakıldığını açıkladı. Polat, "Kendine güvenen öğrenciler aldıkları puana göre tercih sayılarını az tutuyor. Ancak sistem ilk aşamada tercihlerine yerleşemeyen öğrencileri üçüncü aşamaya bırakıyor." ifadelerini kullandı.Bugün

 

TEOG yerleştirme sonuçlarında öğrencilere şok