TES İstanbul 3. Nolu Müdürleri Okul Müdürleri Harekete Geçiyor

Görevden yasa zoruyla alınan Milliyetçi,Mukaddesatçı 4 yılını dolduran okul müdürleri, müdür başyardımcıları, müdür yardımcıları, il milli eğitim müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri, il milli eğitim müdür yardımcıları Pazaretsi,yani okulların açılacağı gün eylem hazırlığı içerisinde.

Reklam
Reklam

~~Türk Eğitim Sen İstanbul 3 Nolu Şube'nin yayınladığı bildiride " MEB Yasası ve akabinde çıkarılan Yönetici Atama Yönetmeliği ile Milli Eğitim Bakanlığı tarihindeki en büyük kadrolaşma yapılmaktadır.4 yılını dolduran okul müdürleri, müdür başyardımcıları, müdür yardımcıları, il milli eğitim müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri, il milli eğitim müdür yardımcıları ve MEB’de üst düzey yöneticiler olmak üzere tam tamına 76 bin yöneticinin görevlerine son verilmiştir." denildi ve eylem takvimi açıklandı.

Bildiri aynen şöyle;

!!!!!  OKULLARDA NELER OLUYOR !!!!!

            MEB Yasası ve akabinde çıkarılan Yönetici Atama Yönetmeliği ile Milli Eğitim Bakanlığı tarihindeki en büyük kadrolaşma yapılmaktadır.4 yılını dolduran okul müdürleri, müdür başyardımcıları, müdür yardımcıları, il milli eğitim müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri, il milli eğitim müdür yardımcıları ve MEB’de üst düzey yöneticiler olmak üzere tam tamına 76 bin yöneticinin görevlerine son verilmiştir.

            Milli Eğitim Bakanlığı’nda 4 yılını tamamlayan 7 binin üzerinde okul müdürünün neye göre puan verildiği belli olmayan bir değerlendirmeyle görev süreleri uzatılmamıştır. MEB’de İDARECİ KIYIMI yaşanmıştır.

            Zira okul müdürlerini değerlendirecek puanlamada öğretmen-öğrenci ve veli toplamı 40 puan ederken İlçe Milli Eğitim Müdürü ve iki şube müdürünün vereceği puan toplamı ise 60’tı.Göreve devam etmek için alınması gereken minimum puan ise 75 olarak belirlenmişti.Bu hukuka aykırı puanlama metoduna göre İlçe Milli Eğitim Müdürü ve İlçe Şube Müdürlerinin istemediği hiç kimsenin göreve devam etme şansı yoktu.

            MEB Yasasının ardından çıkarılan Yönetici Atama Yönetmeliğiyle müdür başyardımcısı ile müdür yardımcılarının müdür tarafından belirlenecek olması da büyük bir handikaptır. Bu kez okul müdürleri ayrımcılık yapacak, istediği kişileri yakın çalışma arkadaşı olarak seçecektir. Okul müdürleri tercihlerini yaparken, başarıya, bilgiyle, tecrübeye değil, başka unsurları göz önüne alabilecektir.Böylede olmaya başlamış ve bir çok Müdür Yardımcısının görev süresi uzatılmamıştır.

 

           Öte yandan göreve ilk kez atanacak müdürlerde de torpilin biri bin para olacaktır. Çünkü Yönetici Atama Yönetmeliğine göre göreve ilk kez atanacak müdürler sözlü sınava tabi tutulacaktır. Sözlü sınav torpil demektir, adam kayırma demektir, usulsüzlük demektir.

       Ayrıca TBMM’de görüşülen Torba Yasa’da ÖĞRETMENE ROTASYON maddesi kabul edilmiştir.İl içi veya iller arası olabilecek şekilde öğretmenlerimizde yerlerinden edileceklerdir.

          Bizler emek hırsızlarının, hak yiyicilerin, “benim adamım” diyerek, kadrolaşmaya yol açanların, bilgi ve alın teri düşmanlarının, Hz. Ömer’in adaletini elinin tersiyle itenlerin her zaman karşısındayız. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır düsturuyla hareket ediyoruz.

Onlar “ÇALMADILAR,ÇIRPMADILAR,SİYASETEN GÖREVDEN ALINDILAR”

Bu uygulamayla OKULLARIMIZDA BAŞARI YOK SAYILMIŞTIR,TECRÜBE ÇÖPE ATILMIŞTIR,LİYAKAT ÖNEMİNİ YİTİRMİŞTİR.

BU HAKSIZLIKLARA DUR DEMEK İÇİN HAREKETE GEÇİYORUZ

HERKESİ OKULUNA,İDARECİSİNE VE ÖĞRETMENİNE SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUZ.

16 EYLÜL 2014 SALI GÜNÜ SAAT 14:00’DA ZEYNEP KAMİL PARKI’NDA TOPLANACAK VE ÜSKÜDAR HÜKÜMET KONAĞI ÖNÜNE KADAR EĞİTİMCİLERLE ELELE YÜRÜYECEĞİZ VE BASIN AÇIKLAMASI YAPACAĞIZ.

17 EYLÜL 2014 ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 14:30’DA BEYKOZ İLÇE MİLLİ EĞİTİM ,

18 EYLÜL 2014 PERŞEMBE GÜNÜ SAAT 14:30’DA SANCAKTEPE İLÇE MİLLİ EĞİTİM ,

19 EYLÜL 2014 CUMA GÜNÜ SAAT 15:00’DA ŞİLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE YAPACAĞIMIZ BASIN AÇIKLAMALARINA SİZLERİ DE BEKLİYORUZ…

TÜRK EĞİTİM SEN İSTANBUL 3 NOLU ŞUBE

TES İstanbul 3. Nolu Müdürleri Okul Müdürleri Harekete Geçiyor