Türkoğlu: Bursa'da okullardaki 250 hizmetlinin işine son verildi

~~Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Bursa 2 No'lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, İl Özel İdaresi bünyesinde okullarda hizmet veren 250 hizmetlinin, 31 Aralık 2014 itibariyle kapı önüne koyulacağını söyledi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Türkoğlu, "Bursa’da okullarımızda görevli, İl Özel İdaresi tarafından çalıştırılan 450 hizmetlinin 250’sinin 31 Aralık 2014 tarihi itibari,le sözleşmesi feshedilecek ve kapı önüne koyulacaktır. İl özel idarelerinin kapanması ile bu hizmetler bakanlık bünyesine geçmiş ve bütçesi bakanlık tarafından karşılanmaya başlanmıştı ancak tasarruf tedbirleri nedeniyle bakanlık bu sayıyı yarıya indirmiş ve bütün taleplere kulaklarını kapamıştır. Oysa ki temizlikten tasarruf olmaz. Zaten asgari ücretle çalışan bu arkadaşların, insani ve ahlâki hiçbir değer gözetilmeden kış ortasında işsiz bırakılması kabul edilemez. Hizmetli olarak çalışan bu arkadaşlar için kötü bir yılbaşı sürprizi olan bu kıyımı hiçbir vicdan kabul edemez. İnsanların geçindirmek durumunda oldukları aileleri ile okutmak zorunda oldukları çocukları, ödemek zorunda oldukları kiraları ve borçları bulunmaktadır." dedi.

Bursa’da hizmetli norm kadrosu bin 80 olmasına karşılık halihazırda 650 kişinin görev yaptığını belirten Türkoğlu, şunları kaydetti: "Mevcut hizmetliler ihtiyacı karşılayamadığı gibi okullarımız, sürekli kendi imkânlarıyla hizmet alımı yapmak zorunda bırakılmaktadır. Hal böyleyken hizmet alımını yarı yarıya düşürmek, resmen okulların temizlik ve hijyen durumunun gözden çıkarılması anlamını taşır. Okulların ihtiyacı net bir şekilde ortadır. İl Özel İdaresi her şeyiyle Büyükşehir Belediyesi'ne devredildiğine göre bu sorumluluğu da Bursa Büyükşehir Belediyesi üstlenmeli ve hizmet alımını yapmalıdır. Sonuç olarak, gerek bütün planları alt üst olmuş, kış ortasında kapıya koyulmuş bu arkadaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi adına gerekse de okulların bu acil ihtiyaçlarının karşılanması adına bir an önce bu kıyım durdurulmalıdır. Okullarımızın mevcut imkanları ile bu açığı karşılaması mümkün değildir."