Türk'ün Türkleşmesi

Kürd.. Kürdleşmesini tamamlamış lakin Türk.. Türkleşmesini (hala) tamamlayamamıştır.

Reklam
Reklam

~~Barbar umranı talan eder.. İbn-i Haldun sosyolojisinden beri kadim esas!.. Türkler medeniyyet ve kültür inkişafının tezahürü milletler ailesindendir; son 3 asırlık kırılma ve bugünkü sosyolojik türbülansımız bu hakikatı yanlışlayamaz. Balkanlardan, Kafkasa kadar çok vahim travmalar ve çöküşler yaşansa da her nevi soruna karşın bugün yeniden diriliş ve mefkurevi hızı tatbik etme uğraşı aralıksız sürmek zorundadır; tek lafızla Türk'ün ve modern Türkiye'nin pusulası kendi kutbunu doğrulamak vazifesine amadedir.

Ancak vahim etnik anarşi ile başbaşayken...

Bize sair medeniyetlerin ve coğrafi etkileşimin getirdiği emperyal sosyoloji 20. yy başında kaybedilen 1.dünya harbi sonucu kendimizi bulma şansıyla yüzyüze bırakmıştır. İçimizde kalan en kuvve müslüman gayr-ı Türk unusur sadece kürdlerdir. Milli Türkiyeye karşı, şimdi tecavüzkar olan her menem fikir, felsefe, ediş ve duruş morfolojisi ibretlik halde malum bir etnisitenin vandalist tutumuyla temsil ediliyor! Kürtler... Son yaşanan KOBANİ stratejik ayaklanma ve kalkışma taktiği sağlam bir delil hüviyetinde...

Türklerin diskuru "Bin yıllık kardeşlik" esası ya da hukuku tartışmalı bir sahaya kendini atarken, Türk idrakinin kürd'ü karındaş sayması yalın bir dervişlik ve yesevi anlayışının hüzmeleşmiş halidir; işte bu bizim medeniliğimize delalaet eder. Lakin görünen o ki (kürd) bu hukuku tanımamakta, her türlü darbeyi (milli sete) vurmakta beis görmeyerek ciddi yol ayrımının tarafgiri pozisyonundadır. Ermenilere karşı (kürd orijinli) eşkiyalık ve katl tehcirin hakikati değil midir? Koçgiri, Ağrı, Diyarbakır, Dersim ve Şeyh Said meseleleri dimağımızda tazeliğini korurken PKK kıyımının beslendiği ari kaynağı görmekte zorlanmayız!.. Kendi soydaşlarını dahi vahşice katleden kürtçülük cereyanın geldiği vahamet ortada durmakta... Ayn el-Arab (Kobani için direniş) martavallarıyla anarşinin ve psikopatolojik cinnetin karargahı olan kürd siyasetinin HDP'si Taşnak ve Hınçak hareketinden farksız olabilir mi?!.

Bu ülkede bir asimilasyondan söz eden kürdçüler tam bir riyakarlık dehlizinin ortasında yürümektedirler; asimilasyon varsa o da Türklerin kendini unutması ve idraksizleştirilmesiyle bir nevi türedi hal almasıyla sübuta eriyor!.. Halis Türkmen Karakeçili'nin ana dilini unutarak kürtçeleşmesi ne gibi bir asimilasyon sürecidir? Musul ve Kerkük Türklüğü için meydanları inletmeyen Türklere karşılık Kobani tahrikiyle ortalığı kan gölüne çeviren kürd hareketinin Türkler için en büyük tehlike olduğunu kabul edelim!..

Kürd.. Kürdleşmesini tamamlamış lakin Türk.. Türkleşmesini (hala) tamamlayamamıştır. Bu sorun Cumhuriyetin, eğitim sisteminin, siyaset ve kültürel dezenformasyonun ana rahmindedir... Kapitalizm Türkleri çürütürken, emperyalizm kürd milliliğinin zeminini hızla kotarmaya başlamıştır. 1000 yıldır istense cismanisi bile kazınabilecek olan Kürd'ün bugün barabarca ortaya rücu etmesi derin bir kırılmanın ayak izlerini taşıyor.

Bingöl, Diyarbakır, Batman ve sair yerlerdeki krimainal suçların ve vandalizmin istatistiki serencamına boğulmadan şunu not düşelim: Bugün Türk şayet Türkleşmesini hitama erdiremezse kendi kıyametinin günü yakındır. Bu ülke parçalanmaz demeyin.. bu kafayla giderse bal gibi yerle yeksan edilir!..Hergün

Türk'ün Türkleşmesi