Asansör faciasında AKP'yi zora sokacak detay

Şişli'de 10 işçinin ölümüne neden olan asansör faciasının yaşandığı inşaatın iş güvenliğini sağlayan firmanın Soma'da 301 madencinin öldüğü Soma Holding'in de denetçisi olduğu ortaya çıktı.

Reklam
Reklam

~~İstanbul'da 10 işçiye mezar olan rezidans inşaatının iş güvenliğini sağlayan firmanın referansları arasında, Soma Holding de bulunuyor. Bazı işçilerse asansörün sık sık arızalandığını, asansörü yavaşlatacak paraşüt sisteminin de çalışmadığını ileri sürdü

 

İstanbul Mecidiyeköy'deki rezidans inşaatında 10 işçinin öldüğü asansör faciasının altından çok çarpıcı bir detay çıktı. Rezidans inşaatının iş sağlığı ve güvenliği denetimlerini yapan "Nitelikli Cevaplar Akademisi İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Çevre Mühendisliği ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş." (NCA) adlı firmanın, 301 madencinin yaşamını yitirdiği ocağı işleten Soma Holding'le de çalıştığı belirlendi. Soma Holding'in de denetçisi olan NCA, bu bilgiyi internet sitesindeki "referanslar" kısmına koydu. Ancak şirket, facianın ardından apar topar internet sitesindeki referanslar kısmını kapattı.



"HAVUZ MEDYASI" NEDEN BU HABERİ VERİYOR?

"Havuz medyası" olarak adlandırılan kuruluşlar da bu ayrıntıyı gazete ve televizyon kanallarında dillendirmeye başladı. Ancak bu ayrıntı sonrasında AKP iktidarını zorlayacak çeşitli sorular da ortaya çıkıyor.

İŞTE O SORULARDAN BAZILARI

 Soma'da iş güvenliğini üslenen şirket denetlendi mi?

 Bu şirketin Soma olayından sonra çalışılmasına neden kimler izin verdi?

Soma'da güvenlik şirketinin bir eksiği kusuru var mıydı?

Var ise bununla ilgili bir yaptırım uygulandı mı?

Eğer Soma'da şirketin kusuru yoksa Rezidans haberleriyle neden Güvenlik şirketi hedef gösteriliyor?

Güvenlik şirketinin hedef gösterilmesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Aziz Torun ile olan yakınlığı mı?

Cumhuriyet

Asansör faciasında AKP'yi zora sokacak detay