Gül'e İstanbul'da 'partiye dön' çağrısı

Görevini Tayyip Erdoğan'a devreden Abdullah Gül, Ankara'da bakanlar tarafından uğurlandı, İstanbul'da kalabalık bir grup tarafından 'partiye dön' çağrılarıyla karşılandı

Reklam
Reklam

RADİKAL - Görevini Tayyip Erdoğan ’a devreden 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara Esenboğa Havalimanı Devlet Konukevi Şeref Salonu’ndan bakan ve milletvekilleri katılımı ile İstanbul’a uğurlandı.

Uğurlama törenine, Başbakan Yardımcıları Ali Babacan ve Bülent Arınç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, eski bakanlardan Ömer Dinçer, Sadullah Ergin ve Recep Akdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Çelik, Mehmet Ali Şahin ve Salih Kapusuz, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile yaklaşık bin vatandaş katıldı.

ÇOCUKLARIYLA GELDİ

Saat 21.00 sıralarında İstanbul'a gelen Gül, bir grup AK Partili karşıladı. Gül'ü, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ve öteki ilgililer karşıladı. Abdullah Gül ile eşi Hayrünnisa Gül ve çocukları da İstanbul'a geldi.

Atatürk Havalimanı'nda Gül'ün gelişini ellerindeki Türk bayraklarıyla bekleyenler, "Devletin onuru, milletin gururu", "Bu millet size çok şey borçlu" ve "Sen hep gül, Türkiye'nin Gül'ü" yazılı pankartlar açtı. 

Gül, gazetecilerin soruları üzerine, "Evet, Ankara'da konuştuk. Sağolun, herkese çok teşekkür ediyoruz. Çok şükür, şerefimizle devraldığımız cumhurbaşkanlığını şerefle yaptık, şimdi de şerefle çok değerli, sevgili arkadaşıma devretmiş oldum. İnşallah bundan sonra memleket için hayırlı olur. Her şeyin daha iyi olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"Ankaraya Allaha ısmarladık dedik

Bir gazetecinin, "Bundan sonraki parti hayatınız nasıl olacak?" şeklindeki sorusuna Gül, "Yakından takip edersiniz. İstanbul'dayız artık. Ankara'ya 'Allahaısmarladık' dedik geldik" yanıtını verdi.

 Bu arada, Abdullah Gül, Ankara'dan ayrılırken Twitter hesabından paylaştığı mesajda, "Milletimi temsil etme onur ve gururuyla yürüttüğüm cumhurbaşkanlığı görevini devrettim. Şimdi de Ankara'dan ayrılıyorum. Herkese selam ve sevgilerimle..." ifadelerini kullandı.

Kalabalığın "Partiye dön" çağrılarına gülümseyerek yanıt veren Gül, kendisini karşılayanlara teşekkür ederek havaalanından ayrıldı. Gül çifti, Tarabya'daki Huber Köşkü'ne gitti. Gül ailesinin, bir süre Cumhurbaşkanlığı'na ait köşkte kalacağı öğrenildi. Ancak Gül'ün görev süresi dolduğu için, Huber Köşkü'ndeki Cumhurbaşkanlığı forsunun indirildiği görüldü. 7 yıldır Cumhurbaşkanı Gül'ün her ziyareti sırasında göndere çekilen forsun yeri bu kez boş kaldı

 

Gül'e İstanbul'da 'partiye dön' çağrısı