Eğitim Bir Sen: İlgili yerlere referanslarımızı veririz(Sanki Babasının Okulları)

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Karakoç: İlgili yerlere referanslarımızı veririz

Reklam
Reklam

~~Sivas’ta ki okul müdürlerinin atanmasında etkili oldukları iddia edilen Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı İlhan Karakoç, atamaları Milli Eğitim'de oluşturulan komisyonların yaptığını savunarak "Müdür yardımcılığı atamasında biz bir kritere bağlı atama yapılmasını istiyorduk. Biz burada en fazla istişare makamıyız atama makamı değiliz. İlgili yerlere referanslarımızı veririz, taktir illa nihayetinde Sayın Valimizindir." dedi.

Eğitim Bir-Sen Sivas Şube Başkanı İlhan Karakoç, 2014-2015 eğitim döneminin ilk yarısı hakkında değerlendirmede bulundu. Karakoç, Okul idarecilerinin atamalarının çok geç kaldığını belirterek, "Biz okul açıldığı tarih itibariyle okulların müdürleri atansın, müdür yardımcıları atansın ve okullar bu şekilde hazır bir şekilde eğitime başlasın istiyorduk. Maalesef bu gün Aralık ayının sonuna gelmemize rağmen birçok okulun müdürleri yeni atandı ve hala müdür yardımcıları görevlendirilmedi, yarıyıl tatilinde ancak bu arkadaşlar göreve başlayacak. Bu da özellikle okullarda eğitime olumsuzluklar olarak yansıdı." şeklinde konuştu.

Kamuoyunda müdür atamalarını kendilerinin yaptığı şeklinde yanlış bir algı olduğunu savunan Sendika Şube Başkanı Karakoç, kendilerinin atama değil, istişare makamı olduklarını ve referans verdiklerini anlatarak, şöyle devam etti: "Halbuki devletimiz kendi Milli Eğitim Bakanlığının koyduğu temel esaslara göre sözlü sınavlarını yine Milli Eğitim Bakanlığının çıkarttığı yönetmeliklere göre il müdür yardımcıları, şube müdürlerinden oluşturulan komisyonlar tarafından yapıldı. Müdür yardımcılığı atamasında biz bir kritere bağlı atama yapılmasını istiyorduk. Biz burada en fazla istişare makamıyız atama makamı değiliz. İlgili yerlere referanslarımızı veririz taktir illa nihayetinde Sayın Valimizindir. Burada takdir edersiniz ki müdürlerimiz 4 yıl sonra başarı ve başarısızlıkları sorgulanacaktır."