• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • KAMU
  • SENDİKA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • HUKUK
  • TÜRK DÜNYASI
  • EĞİTİM MEMURLAR
  • Ara
SON DAKİKA:
11:12
İstanbul Üniversitesi'ne kadro ihdasına AYM'den iptal
00:11
Bilgi Üniversitesi kararı geri çekildi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. KAMU
  3. Koç'tan 85 kişilik torpil listesi iddiası
KAMU
Yayınlanma: 07 Aralık 2014 - 20:46

Koç'tan 85 kişilik torpil listesi iddiası

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk, KPSS'nin kadük hale getirilerek, hükümet yetkililerinin yakınlarının bürokraside torpille üst düzey görevlere atandıklarını öne sürdü. Koç, elindeki 85 kişilik bir listeyi de kamuoyu ile paylaştı.

KAMU
07 Aralık 2014 - 20:46
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Koç'tan 85 kişilik torpil listesi iddiası
~~CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, KPSS üzerinden hükümeti eleştirdi. “İş umutları binlerce gencin başka bir bahara kalıyor. Ya da bir AKP yetkilisinin bir kartvizit tavsiyesine kalıyor. İntihar eden 20 gencimizin katili, bu uygulamayı yapanlardır. Nasıl rahat uyuyorsunuz. 1100 odalı değil, 5500 odalı sarayın olsa ne olur? Nasıl rahat yatabiliyorsun. 20 genç kara toprakta” dedi.

 Basın toplantısı düzenleyen Haluk Koç, “AKP iktidarı döneminde Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın nasıl kadük edildiğini, hakkaniyetin nasıl çiğnendiğini, kayırmanın ve siyasi himayenin devlet memuru olma noktasında nasıl hayata taşındığını acı örnekleri ile paylaşacağız” dedi. Koç, “Milyonlarca öğrencimiz, kurslara gidiyor yeterli bir puan alıp kamu personeli olmak için. İlk çıkarıldığında siyasette kim erk kullanıyor ise o gücün dışında hak edenin görevlere gelmesi için konulmuş bir düzenlemeydi. AKP iktidarı döneminde maalesef bu da tarumar edildi. Hani deyimdir saray dalkavuksuz olmaz. Siyaset de yalakasız olmaz. Tersine de çevirebilirsiniz. AKP eş dost birinci halka da kendi yakınlarını ön palan alarak siyasette kendi yandaşlarına kadro ulufesi dağıtmayı kendisine görev bilmiş durumda. Son 12 yılda KPSS sınavına giren kişi sayısı, 20 milyona yakın. 610 bin kişi devlet memuru olarak atanabiliyor. Devlette hak ederek bir kadroya girme şansını bu sınavlara bağlayan yüzde 97 yurttaşımız hayal kırıklığı yaşıyor. Sınavlara girenlerin ancak yüzde bir buçuğu devlette kamu görevlisi olarak atanabiliyor” ifadelerini kullandı.

“İŞ UMUTLARI BİR AKP YETKİLİSİNİN BİR KARTVİZİT TAVSİYESİNE KALIYOR”

Koç, “İş umutları binlerce gencin başka bir bahara kalıyor. Ya da bir AKP yetkilisinin bir kartvizit tavsiyesine kalıyor. AKP’li olamayıp sade vatandaş olursa bu yolla kadroya girmek istersen bazılarını sınava bile almıyorlar. Saç rengi yüzünden sınava alınmayanlar var. KPSS imtihanına girip başarı elde edip atanamayan 20 gencimiz intihar ediyor. Bu intihar eden 20 gencimizin yerine, birinci halkadaki AKP yanlıları hülle yapılarak sınavsız bir takım aşamalardan geçirilerek kadroya taşınıyor” diye konuştu.

“1100 ODALI DEĞİL 5500 ODALI SARAYIN OLSA NE OLUR? 20 GENÇ KARA TOPRAKTA”

Cumhurbaşkanı Sarayı üzerinden eleştirilerine devam eden Koç, “İntihar eden 20 gencimizin katili, bu uygulamayı yapanlardır. Nasıl rahat uyuyorsunuz. 1100 odalı değil, 5500 odalı sarayın olsa ne olur? Nasıl rahat yatabiliyorsun. 20 genç kara toprakta” dedi.

 



“AMPULLÜ BİR KARTVİZİTİN VARSA HİÇBİR SIKINTIN YOK”

Koç, “Memur olmada, yer değiştirmelerde torpil. İstifa sonrası dönüşlerde torpil, işçi alımında torpil, Adalet bakanlığına alımlarda torpil. Varsa AKP’den bir yakının bir yandaşın, ampullü bir kartvizitin varsa, bu işlemleri yapmak için hiçbir sıkıntın yok. Sudan kolay işlemler” dedi.

“BİR TOPLUM ADALETSİZLİK VE GÜVENSİZLİKLE ÇÜRÜR”

Bir toplumun adaletsizlik ve güvensizlikle çürüdüğünü söyleyen Koç, “Mesela Şırnak’ta KPSS sınavında, AKP İlçe Başkanı’nın kardeşi, puanı yetersiz olmasına rağmen büro görevlisi olarak işe alınıyor. Bu torpil iddiası ile mahkemeye taşınıyor. Bir toplum adaletsizlik ve güvensizlikle çürür” dedi.

“VALİLİK ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜKLERİ BİR KÖPRÜ AYAĞI VAZİFESİ GÖRDÜ”

Görevlendirmelerde valilik özel kalem müdürlüklerinin bir köprü ayağı vazifesi gördüğünü söyleyen Koç, “Nasıl işliyor buy torpil çarkı? AKP’li bakan ve milletvekillerinin birinci dereceden akrabaları, arkadaşları KPSS’yi kazanamamalarına rağmen hüllelerle devlet memuru yapıldılar. Bunun için kullanılan basamaklardan bir tanesi valilik özel kalem müdürlükleri. Bir köprü ayağı, vazifesi gördü. KPSS’yi kazanamayan birinci derece yakınlar, valilik özel kalem kadroları ile bir iki gün orada bulunduktan sonra derhal devlet memuru kadrosuna başka bir yere atlatıldılar. Devlete kapı attıktan sonra organize işlere girmeye başladılar” ifadelerini kullandı.



 "TRT TAM BİR ÇİFTLİK”

Koç, “Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, EPDK, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı, TRT tam bir çiftlik. YURT Kur zıplama yerlerinden. Adeta AKP çiftliğine dönüştürüldüler” dedi ve torpilli olarak üst düzey göreve getirildiklerini öne sürdüğü isimlerle ilgili şunları söyledi:

LİSTEYİ SIRALADI

 - “Mesela Erdoğan’ın AKP Genel Başkanlık makamındaki özel kalem müdürü Fatih Can’ın kardeşi Ömer Faruk Can, sınavsız olarak Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nda işe alınıyor uzman yapılıyor.”

- “Erdoğan’ın özel kalem müdür yardımcısı Ahmet Demiralp’in oğlu Muhammet Demiralp, İstanbul Sultanbeyli belediyesi özel kalem müdürlüğü görevine getiriliyor. Açıktan devlet memuru kadrosu alması sağlanıyor sınavsız. Erdoğan’ın oğlu, şu son gemisini geçen gün denize indiren Bilal Erdoğan’ın Kartal İmam Hatip Lisesi’nden sınıf arkadaşı İbrahim Eren, ATV’den başbakanlığa alınıp istisnai kadrodan memur yapıldıktan sonra TRT Genel Müdür yardımcılığı görevine getiriliyor. Bununla da yetinilmiyor. Daha ballı maaş alsın diye Türk Telekom yönetim kurulu üyesi yapılıyor.”

- "Cemil Çiçek’in oğlu Ahmet Çağrı Çiçek, 2000 yılında TBMM dış ilişkiler ve protokol müdürlüğünde işe başlıyor. 2005 yılında başbakanlık özelleştirme idaresi başkanlığında başkan danışmanı olarak görev alıyor."

 - “Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, coğrafya öğretmeni baldızı var. Esin Kara, herhangi bir sınava girmeden TOKİ’de göreve başlatılıyor. Şimşek’in basın danışmanı Sibel Tokgöz, Türkiye Gazetesi’nde muhabirlik yaparken başbakanlıkta istisnai memur olarak göreve başlatılıyor. TRT’de araştırmacı kadrosu veriliyor. Şimşek’in yanında basın danışmanı olarak çalışmaya devam ediyor.”

- “Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın abisinin bacanağı, Mustafa Yaman, sınavsız olarak Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nda işe alınıp uzman yapılıyor. TİB’te Uzman olacak başka hiç kimse yok. Hiç insan yok.”

- “İçişleri Bakanı Efkan Ala, hani şu “Kapıyı kırın alın kardeşim” diyen var ya. “Hukuk mukuk vız gelir” diyen var ya. Kız kardeşi Elif Ala, sınavsız olarak Şırnak Valiliği’ne özel kalem müdürü yapılıyor. Hiç bekletilmeksizin önce memleketi Erzurum’a sonra da Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanlığı’na memur olarak atanıyor. Ne ballı akrabalıklar bunlar” dedi.

  Koç, “Beşir Atalay, kızının arkadaşı olarak tanıttığı Melahat Çelebi Öz’ü, önce sınavsız olarak bakanlık müşavirliğine göreve başlatılıyor. Sonra da Atom Enerjisi Kurumu’na uzman olarak tanıyor. Einstein bile intihar ederdi herhalde duysa.”

- “Fatma Şahin erkek kardeşi Ünal Kıymık, açıktan Muş valiliği özel kalem müdürlüğüne atanıyor. Devlet memuru olması sağlanmıyor. KPSS o nedir bir kesim için öyle bir şey yok. AKP vesayetinde olmak var.”

- “TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, oğlu KPSS’yi kazanamıyor. Sınavsız bir şekilde Malatya valiliği özel kalem müdürlüğüne atanıyor. Sonra Ankara’da bir kamu kurumuna birinci hukuk müşaviri olarak atanıyor. Reva mı bu? Kim kimi denetliyor. Kediye ciğer emanet edilmiş.”

Milligazete.com.tr
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Diyanet İşleri Başkanlığı 1128 sözleşmeli personel alacak
Diyanet İşleri Başkanlığı 1128 sözleşmeli personel alacak
GSB'den Sınavsız Atama Müjdesi: 2.610 Personel Alınacak!
GSB'den Sınavsız Atama Müjdesi: 2.610 Personel Alınacak!
Adalet Bakanlığı’ndan Dev İstihdam: 15 Bin Yeni Personel Alınacak
Adalet Bakanlığı’ndan Dev İstihdam: 15 Bin Yeni Personel Alınacak
Tarım ve Orman Müdürlüğünde 600 milyon liralık vurgun! Müdür kayıp, kayıtlar eksik, projeler hayali..
Tarım ve Orman Müdürlüğünde 600 milyon liralık vurgun! Müdür kayıp, kayıtlar eksik, projeler hayali..
ilan.gov.tr
Gazete arşivi için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Son Haberler
İstanbul Üniversitesi'ne kadro ihdasına AYM'den iptal
İstanbul Üniversitesi'ne kadro ihdasına AYM'den iptal
Bilgi Üniversitesi kararı geri çekildi
Bilgi Üniversitesi kararı geri çekildi
YÖK’ten
YÖK’ten "Bilgi Üniversitesi" Açıklaması: Mağduriyet Yaşanmayacak
Resmî Gazete’de yayımlandı: Bilgi Üniversitesi kapatıldı
Resmî Gazete’de yayımlandı: Bilgi Üniversitesi kapatıldı
Türkiye´De Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Uygulamaları Raporu (Taşımalı Eğitim)
Türkiye´De Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Uygulamaları Raporu (Taşımalı...
Siyonist Cohen AKP'nin mumunu söndürdü!
Siyonist Cohen AKP'nin mumunu söndürdü!

Ana Sayfa
GÜNDEM
KAMU
SENDİKA
DÜNYA
EKONOMİ
SİYASET
HUKUK
TÜRK DÜNYASI
EĞİTİM
MEMURLAR
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Gazete Manşetleri
  • EKONOMİ
  • HUKUK
  • KAMU
  • MEMURLAR
  • SENDİKA
  • TÜRK DÜNYASI
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Gazete Manşetleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

Yeni Slow Radyo