• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • KAMU
  • SENDİKA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • HUKUK
  • TÜRK DÜNYASI
  • EĞİTİM MEMURLAR
  • Ara
SON DAKİKA:
11:12
İstanbul Üniversitesi'ne kadro ihdasına AYM'den iptal
00:11
Bilgi Üniversitesi kararı geri çekildi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. KAMU
  3. Mustafa Kamalak: 28 Şubat MGK'sı son MGK'ya göre daha onurluydu
KAMU
Yayınlanma: 01 Kasım 2014 - 21:50

Mustafa Kamalak: 28 Şubat MGK'sı son MGK'ya göre daha onurluydu

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, son MGK toplantısına ağır eleştiriler yöneltti.

KAMU
01 Kasım 2014 - 21:50
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Mustafa Kamalak: 28 Şubat MGK’sı son MGK’ya göre daha onurluydu
~~28 Şubat sürecindeki MGK toplantısına atıfta bulunan Kamalak, "28 Şubat sürecindeki o toplantı her şeye rağmen, kanaatimce bütün haksızlığına, zulmüne rağmen daha onurlu idi. Çünkü orada dayatanlar kendi felsefelerine uygun bir dayatma içindelerdi. Burada onu göremiyoruz. Burada doğrusu ben üzüldüm." dedi.

 SP Genel Başkanı Kamalak, Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet ve Liderlik Okulu tarafından düzenlenen Siyaset Okulu'nda ‘Güncel Konular’ ile ilgili konferansa konuşmacı olarak katıldı. Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi başkanlık salonunda düzenlenen konferans öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan Kamalak, güncel konularını değerlendireceğini belirterek “Güncel konular hepimizin ortak konuları ve Türkiye’nin sıkıntıları hepimizin ortak sıkıntılarıdır, çünkü hepimiz bu milletin evlatlarıyız." şeklinde konuştu.

Çünkü Onu Dayatanlar...

 Mustafa Kamalak, kendisine yöneltilen ‘Son MGK toplantısı ile meşhur 28 şubat MGK’sını kıyaslayabilir misiniz?’ sorusuna şöyle karşılık verdi: "28 Şubat sürecindeki o toplantı her şeye rağmen, kanaatimce bütün haksızlığına, zulmüne rağmen daha onurlu idi. Çünkü orada dayatanlar kendi felsefelerine uygun bir dayatma içindelerdi. Burada onu göremiyoruz. Burada doğrusu ben üzüldüm. Bu tür şeyler geçicidir, dayatma ile bir yere varılamaz."

28 Şubat’taki MGK'nın belli bir mantığı olduğunu kaydeden Kamalak, "28 Şubat sürecinin belli bir mantığı vardı, kendisine göre bir felsefesi vardı ama bu günkünde o da yok. Dolayısı ile oraya katılan üyeler adına üzüntümü belirtmek isterim." diye konuştu.

"Polisleri Muazzam Pisliği Ortaya Çıkardığı İçin Düşman İlan Ettiler"

Mustafa Kamalak, MGK’da 'Bütün cemaatlerin de denetim altına alınmasının kararlaştırıldığının' hatırlatılması üzerine ise şunları aktardı: "Ne alırsa alsınlar. Eğer cemaat dedikleri Risale-i Nur talebeleri ise aşağı yukarı Cumhuriyetle yaşıttır. Cumhuriyetin bünyesinde bir takım arızalar falan meydana gelir dökülüyor, saçılıyor ama o cemaat dediğimiz hizmet hareketi varlığını sürekli sürdürüyor. Böyle konuştuğum içinde beni de eleştiriyor, bunları ifade edeyim. Ama biz kınayanların kınamasına aldırmadan doğru bildiğimizi söylemek durumundayız. Çünkü bizim söylediklerimiz aslında şu anki iktidar sahiplerinin dünkü söylediklerinden, hatta uluslararası camiaya verdikleri mesajdan farklı bir şey değil. Şu anki cumhurbaşkanı, dünkü başbakanımız hani o Türkçe olimpiyat şölenlerinde ‘Allah sizlerden razı olsun, devletin yapamadığını siz yaptınız’ diyordu. Ki doğru söylüyordu kanaatimce ama şu an o teşkilata mensup oldukları iddia edilen bir kısım polis arkadaşlarımız muazzam bir pisliği ortaya çıkarıp deşifre ettikleri için dün beraber yürüdüklerini bu gün düşman ilan ettiler. Hukukla uğraşıyorlar, hırsızı kahraman, polisi hain ilan ediyorlar. Bunun hakla hukukla adaletli bağdaşır bir tarafı yoktur." şeklinde cevap verdi.

SP Genel Başkanı Prof. Dr. Kamalak, son yaşanan kazaları değerlendirirken, bu olayların kendisini üzmesine rağmen şaşırtmadığının altını çizerek “E bu bozuk düzen içinde ne olacaktı başka. Biz Milli Görüş olarak sistemin mücadelesini veriyoruz. Her şeyin bir bedeli vardır. Bizde bir sistem mücadelesini verdiğimiz için bedel ödedik zaten.” dedi.

Bütün bunların kader olmayıp ihmal ve ihanet olduğunun altını çizen Mustafa Kamalak, bütün kömür ocaklarının Rödövan sistemi ile çalıştığını belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Rödövan sistemine göre kömür ocaklarının sahibi devlet, işleticisi firmalar, alıcısı kar garantili olarak hükümet, kar sağlayan yandaşlar, tüketicisi seçmen, seçmenin ödediği bedel oy, ölüm işçiye, matem millete, kar belirli firmaya. Bu böyle gitmez, gitmemesi lazım. İktidar bunu biliyor, ama elindeki medya gücü ile halkımızı adeta efsunluyor. Bütün bu ocaklara giren insanlarda iktidar yanlısıdır işin enteresan tarafı. Torpille giriyor oraya. E vatandaşın başka çaresi yok, ölümü göze almaz zorunda. Çünkü evine ekmek götürecek, götüremiyor. Çocuğuna, eşine harçlık verecek veremiyor. Kesin açlıkla muhtemel ölüm arasında tercih yapmak durumunda kalıyor ve neticede muhtemel ölümü tercih etmek durumunda kalıyor. Bu kader değil bunu millet olarak aşmamız lazım."

 Cihan
# Mustafa Kamalak: 28 Şubat MGK’sı son MGK’ya göre daha onurluydu
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Diyanet İşleri Başkanlığı 1128 sözleşmeli personel alacak
Diyanet İşleri Başkanlığı 1128 sözleşmeli personel alacak
GSB'den Sınavsız Atama Müjdesi: 2.610 Personel Alınacak!
GSB'den Sınavsız Atama Müjdesi: 2.610 Personel Alınacak!
Adalet Bakanlığı’ndan Dev İstihdam: 15 Bin Yeni Personel Alınacak
Adalet Bakanlığı’ndan Dev İstihdam: 15 Bin Yeni Personel Alınacak
Tarım ve Orman Müdürlüğünde 600 milyon liralık vurgun! Müdür kayıp, kayıtlar eksik, projeler hayali..
Tarım ve Orman Müdürlüğünde 600 milyon liralık vurgun! Müdür kayıp, kayıtlar eksik, projeler hayali..
ilan.gov.tr
Gazete arşivi için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Son Haberler
İstanbul Üniversitesi'ne kadro ihdasına AYM'den iptal
İstanbul Üniversitesi'ne kadro ihdasına AYM'den iptal
Bilgi Üniversitesi kararı geri çekildi
Bilgi Üniversitesi kararı geri çekildi
YÖK’ten
YÖK’ten "Bilgi Üniversitesi" Açıklaması: Mağduriyet Yaşanmayacak
Resmî Gazete’de yayımlandı: Bilgi Üniversitesi kapatıldı
Resmî Gazete’de yayımlandı: Bilgi Üniversitesi kapatıldı
Türkiye´De Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Uygulamaları Raporu (Taşımalı Eğitim)
Türkiye´De Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Uygulamaları Raporu (Taşımalı...
GÖREV SÜRESİ UZATILMAYAN YÖNETİCİLERİN YILLIK İZİNLERİYLE İLGİLİ DPB GÖRÜŞÜ
GÖREV SÜRESİ UZATILMAYAN YÖNETİCİLERİN YILLIK İZİNLERİYLE İLGİLİ DPB GÖRÜŞÜ

Ana Sayfa
GÜNDEM
KAMU
SENDİKA
DÜNYA
EKONOMİ
SİYASET
HUKUK
TÜRK DÜNYASI
EĞİTİM
MEMURLAR
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Gazete Manşetleri
  • EKONOMİ
  • HUKUK
  • KAMU
  • MEMURLAR
  • SENDİKA
  • TÜRK DÜNYASI
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Gazete Manşetleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

Yeni Slow Radyo