• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • KAMU
  • SENDİKA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • HUKUK
  • TÜRK DÜNYASI
  • EĞİTİM MEMURLAR
  • Ara
SON DAKİKA:
00:11
Bilgi Üniversitesi kararı geri çekildi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. 'Okullara boykot' çağrısı ilgi görmedi
EĞİTİM
Yayınlanma: 15 Eylül 2014 - 12:19

'Okullara boykot' çağrısı ilgi görmedi

AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'nde, 'Anadilde eğitim için bir haftalık okul boykotu' çağrısı ilgi görmedi.

EĞİTİM
15 Eylül 2014 - 12:19
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
'Okullara boykot' çağrısı ilgi görmedi
~~GÜNEYDOĞU'da ana dilde eğitim talebiyle Eitim-Sen ve Kurdi-Der'in okulları boykot çağrısının yapılmasının ardından, bugün bölgede öğrenciler dersbaşı yaptı. Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi'ndeki bazı okullarda yüzde 40'lara varan boot yaşandı. Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç, "Şu an Diyarbakır'da eğitim ve öğretim ne kadar öğrenci bugün ders başı yaptı? Ne kadarı dışarda? Dnu kesin rakamlarla vermemiz mümkün değil"dedi.

Ana dilde eğitim talebi nedeniyle Eğitim-Sen ve Kürdi-Der'in çağrısı ile okulların boykot edilme çağrısı altında yeni eğitim ve öğretim yılı başlarken, Diyarbakır merkez ilçelerinde boykot çağrısına uyulup uyalmadığı tartışma konusu oldu. Özellikle merkez Bağlar ve Sur ilçelerinde bazı okullarda çağrıya uyma oranının yüzde 40 civarında olduğu gözlenirken, Yenişehir ve Kayapınar ilçelerinde bu oranan daha az olduğu görüldü. Okul yetkeleleri, okulun ilk günü olması ve bazı öğrencilerin aileleri ile birlikte tarlada olması nedeniyle boykota uyulup uyulmadığının tespitinin zor olduğunu söyledi.

Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç, eğitim ve öğretim yılının açılışı nedeniyle merkez Kayapınar İlçesi'nde Ayşe Numan Konakçı İlkokulu'ndaki törene katıldı. Kıraç, Diyarbakır genelinde bugün 508 bin öğrencinin 1552 okul ve 11 binr 206 derslikte ders başı yaptığını belirterek, "Bu öğrencilerimize 16 bin 294 öğretmen eğitim ve öğretim verecek. Hedefimiz, yeni yapacağımız okul ve dersliklerle sınıf mevcutlarını 35'e indirmektir. Diyarbakır'a bu yıl 1588 öğretmen daha atanacaktır"dedi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Kıraç, okul boykotu ile ilgili soru üzerine "Daha yeni ders başı başladı. Az önce girdiğimiz sınıfta hemen hemen eksik yoktu. Diyarbakır bir özelliği var tabi. Bizim özellikle mevsimlik tarım işçisi olan çok sayıda öğrencimiz annesi ve babasıyla çalışmaya gidiyor. Belli bir süre ordan bir gecikmeler olabilir. Ama şuan Diyarbakır'da eğitim ve öğretim ne kadar öğrenci bugün ders başı yaptı? Ne kadarı dışarda? onu kesin rakamlarla vermemiz mümkün değil. Ama çok ciddi bir eksiklik olacağını düşünmüyorum."

BATMAN'DA CİDDİ BOYKOT YOK

Batman Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Demokrasi Platformu'nun Kürtçe ana dil eğitim nedeniyle bir hafta süreyle başlattığı eylemin ilk gününde okullarda ciddi boykotun söz konusu olmadığını söyledi. Milli Eğitim Şube Müdürü Şafii Özperk, lise birinci sınıflarda Milli Eğitim Bakanlığı'nca devamsızlık yapma hakkını tanıdığını ifade ederek, "Eğitim-öğretim yılının ilk haftasında liseli birinci sınıf öğrencilerinin okula gelmemesini boykotla bağdaştırmamak gerekir. Çünkü bu konuda Bakanlığın devamsızlık yapma hakkı var. Ayrıca Batman'da Fatih ve Ziya Gökalp okullarının tadilatı sürüyor. Tarım işçilerinin de henüz dönmemesinden kaynaklı belki yüzde 5'lik bir devamsızlık olabilir. Kenar mahallelerde çokta büyük bir boykot söz konusu değilö diye konuştu.

ŞIRNAK'TA YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

Şırnak genelinde 163 bin 473 öğrenci eğitime dersbaşı yaptı. İlköğretim Haftası'nın açılışı nedeniyle Kumçatı YİBO'da bugün sabah saatlerinde tören düzenlendi. Törene Vali Vekili Mustafa Akgül, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, İl Jandarma Alay Komutanı Mustafa Sakaoğlu, kurum ve okul müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, bu yıl okul öncesinde 9 bin 500 ilkokul ve 68 bin 500 ortaokulda 42 bin 112, ortaöğretimde 32 bin 536, açık ortaokulda 824, açık liselerde 10 bin olmak üzere toplam 163 bin 473 öğrenci, eğitim göreceğini söyledi. Alagöz ayrıca bu eğitim döneminde, 6 bin 833 öğretmenin hizmet vereceğini kaydetti. Okullardaki boykot durumu ile ilgili bir soruya Alagöz, "Her yerde nasıl ise burada da öyledir. Yani okulların açıldığı ilk haftada yüzde 15 düşüş oluyor her zaman. Burada zaten bazıları köyde, kentte yani sanki okullar açılmamış gibi bir anlayış var. Biz burada bir sıkıntı görmüyoruz" diye yanıtladı.

Boykot olup olmadığı soruya Vali Vekili Mustafa Akgül de, "Şu ana kadar özel bir durum yok. Bizde okulları boykot nedeniyle gelmeyen yok. Yani boykotun şu anda bizde karşılığı yok net olarak onu diyebilirim. Önceki seneler gibi normal nasıl açılmışsa öyle devam ediyor" şeklinde cevapladı.

Sedat BUDAK/Ferit ASLAN-Serdar SUNAR-Bayram BULUT-Arif ARSLAN-Ebubekir KARATOPRAK/DİYARBAKIR-BATMAN-ŞIRNAK, (DHA)-
# 'Okullara boykot' çağrısı ilgi görmedi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bilgi Üniversitesi kararı geri çekildi
Bilgi Üniversitesi kararı geri çekildi
YÖK’ten
YÖK’ten "Bilgi Üniversitesi" Açıklaması: Mağduriyet Yaşanmayacak
Resmî Gazete’de yayımlandı: Bilgi Üniversitesi kapatıldı
Resmî Gazete’de yayımlandı: Bilgi Üniversitesi kapatıldı
Öğretmenlerin dikkatine! MEBBİS üzerinden yeni sınav görevi başvuruları açıldı (İşte kritik tarihler)
Öğretmenlerin dikkatine! MEBBİS üzerinden yeni sınav görevi başvuruları açıldı (İşte kritik tarihler)
ilan.gov.tr
Gazete arşivi için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Son Haberler
Bilgi Üniversitesi kararı geri çekildi
Bilgi Üniversitesi kararı geri çekildi
YÖK’ten
YÖK’ten "Bilgi Üniversitesi" Açıklaması: Mağduriyet Yaşanmayacak
Resmî Gazete’de yayımlandı: Bilgi Üniversitesi kapatıldı
Resmî Gazete’de yayımlandı: Bilgi Üniversitesi kapatıldı
Türkiye´De Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Uygulamaları Raporu (Taşımalı Eğitim)
Türkiye´De Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Uygulamaları Raporu (Taşımalı...
CHP'ye mutlak butlan kararı çıktı
CHP'ye mutlak butlan kararı çıktı
'Kimseyi istemediği okulda zorla tutmuyoruz'
'Kimseyi istemediği okulda zorla tutmuyoruz'

Ana Sayfa
GÜNDEM
KAMU
SENDİKA
DÜNYA
EKONOMİ
SİYASET
HUKUK
TÜRK DÜNYASI
EĞİTİM
MEMURLAR
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Gazete Manşetleri
  • EKONOMİ
  • HUKUK
  • KAMU
  • MEMURLAR
  • SENDİKA
  • TÜRK DÜNYASI
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Gazete Manşetleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

Yeni Slow Radyo