• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • KAMU
  • SENDİKA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • HUKUK
  • TÜRK DÜNYASI
  • EĞİTİM MEMURLAR
  • Ara
SON DAKİKA:
11:12
İstanbul Üniversitesi'ne kadro ihdasına AYM'den iptal
00:11
Bilgi Üniversitesi kararı geri çekildi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. Rektör yardımcılığından öğrenciliğe
EĞİTİM
Yayınlanma: 29 Nisan 2016 - 09:05

Rektör yardımcılığından öğrenciliğe

EĞİTİM
29 Nisan 2016 - 09:05
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Rektör yardımcılığından öğrenciliğe
 



Karabük Üniversitesi’ndeki rektör yardımcılığı, dekanlık ve bölüm başkanlığı görevlerini, sanat alanındaki lisans eğitimi için bırakan 59 yaşındaki fizik profesörü Dilek Dadaylı Paktaş, hocalarının verdiği ödevleri özenle yapıyor, vize ve finallere çalışıyor.

Bülent Ecevit Üniversitesi’nde öğretim üyesiyken Karabük Üniversitesi’ne görevlendirilen Prof. Dr. Paktaş, Fen Edebiyat Fakültesinin kurucu dekanlığını üstlendi, rektör yardımcılığı ve bölüm başkanlığı görevlerini yürüttü.    

Çocukluğundan bu yana sanat alanında lisans eğitimi almayı hayal eden Paktaş, yöneticiyken üniversite sınavlarına hazırlandı. 2011'de girdiği üniversite sınavlarından istediği puanı alan Paktaş, yetenek sınavlarında da başarılı olarak Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümünü kazandı.

Üniversitedeki lisans eğitimini bir yıl donduran Paktaş, emekliliğine 4 sene bulunmasına rağmen rektör yardımcılığı, dekanlık ve bölüm başkanlığı görevlerinden istifa etti. Akdeniz Üniversitesi’ne 2012'de öğrenci olarak başlayan Paktaş, sınıf arkadaşlarıyla teorik ve uygulamalı eğitimlerini sürdürüyor.    

Paktaş, hocalarının verdiği ödevleri özenle hazırlıyor, vize ve finallere çalışıyor, farklı disiplinlerde heykeller yapıyor. Sınıfının ‘Dilek ablası’ Paktaş, mezuniyetinden sonra atölyesini kurarak heykeller yapmayı, sınava çalışan öğrencilere de uygulama imkanı sağlamayı hedefliyor.    

 



"Karar vermekte zorlanmadım"    

4’üncü sınıf öğrencisi Prof. Dr. Paktaş, 2011'de girdiği fakültede heykel bölümünü tercih ettiğini söyledi. Sanat alanında eğitim almanın hayalini kurduğunu dile getiren Paktaş, karar vermekte zorlanmadığını, öğrencilik için 4 yıl önce üniversitedeki görevlerini bıraktığını anlattı.    

Fizik bölümünü okumadan önce resme merakı bulunduğunu anlatan Paktaş, ancak bölüm ağır olduğu için resme zaman ayıramadığını, sadece desen çizebildiğini söyledi.

İçinde hep sanat sevgisi bulunduğunu vurgulayan Paktaş, gittiği bütün kütüphanelerde sanatla ilgili araştırmalar yaptığını, o merakla heykel bölümünü seçtiğini belirtti.    

Zorunluluktan idarecilik yaptığını anlatan Paktaş, şöyle konuştu:

"Yöneticiliği bırakmak zor olmadı hatta mutlu oldum. Öğrencilik en güzel şey. Sabah kalkmak, öğrenci olarak okula gelmek hiç zor değil. Siz hep bir şeyler öğrenmek için açıksınız ve anlatacak, öğretmeye hevesli insanlar var. Öyle olunca öğrenci olmak güzel. Emekli olunca yatmayı düşünen bir insan değilim, çalışmayarak dinlenmeyi hiç düşünmedim. Bir şeyler yaparak dinlenmeyi istediğim için sorun olmadı."    

"O heyecanı hep yaşıyorsunuz"    

Öğrencilerin yurt dışında ya da başka üniversitede okuma imkanı bulunduğuna dikkati çeken Paktaş, bu imkanlardan birini kullanarak bir yıl Hacettepe Üniversitesinde okuduğunu anlattı.    

"Yıllar sonra tekrar öğrenci oldum. Annem ilk başlarda 'Yeter artık' dedi, sonradan kabullendi. Eşim hep yanımda, destek oluyor. Hedefim teknik öğrenmek." diyen Paktaş, üniversiteden mezun olduktan sonra kendi atölyesini kuracağını söyledi.    

Sınavlarına düzenli çalıştığını, her geçen gün yeni şeyler öğrendiğini vurgulayan Paktaş, "O heyecanı hep yaşıyorsunuz, hala sınava girerken heyecanlanıyorum. Kaldığım ders olmadı çünkü çok çalışıyorum. Daha önce öğretim üyesi olduğum için öğrencilikteki haklarımı biliyorum” dedi.    

Heykel yaparken mutlu olduğunu ve zamanın nasıl geçtiğinin farkına varmadığını belirten Paktaş, serbest anlatım atölyesinde ‘bakmak ve görmek’ konulu heykeller hazırladığını söyledi.    
6878736.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İstanbul Üniversitesi'ne kadro ihdasına AYM'den iptal
İstanbul Üniversitesi'ne kadro ihdasına AYM'den iptal
Bilgi Üniversitesi kararı geri çekildi
Bilgi Üniversitesi kararı geri çekildi
YÖK’ten
YÖK’ten "Bilgi Üniversitesi" Açıklaması: Mağduriyet Yaşanmayacak
Resmî Gazete’de yayımlandı: Bilgi Üniversitesi kapatıldı
Resmî Gazete’de yayımlandı: Bilgi Üniversitesi kapatıldı
ilan.gov.tr
Gazete arşivi için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Son Haberler
İstanbul Üniversitesi'ne kadro ihdasına AYM'den iptal
İstanbul Üniversitesi'ne kadro ihdasına AYM'den iptal
Bilgi Üniversitesi kararı geri çekildi
Bilgi Üniversitesi kararı geri çekildi
YÖK’ten
YÖK’ten "Bilgi Üniversitesi" Açıklaması: Mağduriyet Yaşanmayacak
Resmî Gazete’de yayımlandı: Bilgi Üniversitesi kapatıldı
Resmî Gazete’de yayımlandı: Bilgi Üniversitesi kapatıldı
Türkiye´De Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Uygulamaları Raporu (Taşımalı Eğitim)
Türkiye´De Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Uygulamaları Raporu (Taşımalı...
‘Özel eğitim öğretmenliği’ YGS 4’ten öğrenci alacak
‘Özel eğitim öğretmenliği’ YGS 4’ten öğrenci alacak

Ana Sayfa
GÜNDEM
KAMU
SENDİKA
DÜNYA
EKONOMİ
SİYASET
HUKUK
TÜRK DÜNYASI
EĞİTİM
MEMURLAR
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Gazete Manşetleri
  • EKONOMİ
  • HUKUK
  • KAMU
  • MEMURLAR
  • SENDİKA
  • TÜRK DÜNYASI
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Gazete Manşetleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

Yeni Slow Radyo