• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • KAMU
  • SENDİKA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • HUKUK
  • TÜRK DÜNYASI
  • EĞİTİM MEMURLAR
  • Ara
SON DAKİKA:
11:12
İstanbul Üniversitesi'ne kadro ihdasına AYM'den iptal
00:11
Bilgi Üniversitesi kararı geri çekildi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. Şüpheli adaylara sınav tekrarı
EĞİTİM
Yayınlanma: 28 Mayıs 2016 - 00:19

Şüpheli adaylara sınav tekrarı

EĞİTİM
28 Mayıs 2016 - 00:19
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Şüpheli adaylara sınav tekrarı


Milli Eğitim Bakanlığı, ÖSYM ve YÖK ile ilgili yeni düzenlemeler getiren tasarıya göre, öğrencilerin barınma amaçlı kullandığı tüm kurumsal mekanlar, bakanlığın denetiminde olacak. Sınavdan sonra şüpheli duruma rastlanılırsa adaylar, ‘eşdeğer’ sınava çağrılacak.

EĞİTİMDE birçok yenilik getiren 'Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’na göre, tüm öğrenci barınma hizmeti veren kurumların işyeri açma, çalışma ruhsatı ve denetimi bakanlık tarafından yapılacak. Mevzuata aykırı olanlar, bakanlık tarafından kapatılabilecek. Gerçeğe aykırı reklam ve ilan verilmesi veya reklam ve ilanlarda öğrenci resim ve bilgilerinin kullanılması, yönetmelik ve yönergelerde belirtilen hükümlere aykırı fiillerde bulunulması, mevzuata uygun olarak kapatılmaması, Milli Eğitim Temel Kanunu’nun genel ve özel amaçlarıyla temel ilkelerine uymaması hallerinde asgari ücretin 20 katına kadar para cezası uygulanacak. Sınavlardan sonra incelenen sınav belgelerinde, elektronik kayıtlarda veya yapılan analizlerde olağandışı bulgulara rastlanması halinde adaylar, maliyeti ÖSYM tarafından karşılanmak üzere yönetim kurulu kararı ile “eşdeğer” sınava çağrılacak. Adayın sınavının geçerli sayılıp sayılmayacağına eşdeğer sınav sonuçlarına bakılarak Yönetim Kurulu karar verecek. Çağrıya rağmen eşdeğer sınava katılmayan adayın sınavı geçersiz sayılacak.

BİRÇOK SINAV KUŞKULU

Maddenin gerekçesinde, 2010'daki KPSS ve birçok sınavda bir kısım aday veya aday gruplarının sınav sonuçlarının kuşkulu bulunduğunun tespit edildiği hatırlatıldı. Tasarıya göre, MEB Rehberlik ve Denetim Başkanlığı, Teftiş Kurulu Başkanlığı olarak yeniden yapılandırılacak. Müfettişler ve müfettiş yardımcıları, eğitim uzmanı kadrolarına alınacak. Tasfiye edilen müfettişlerin yerine ise 781 yeni müfettiş alınacak. Eğitim uzmanı kadrolarına atananlar, 2015-2016 eğitim yılının sonuna kadar eski görevlerine devam edecek.

Üniversiteler zapturapt altına alınıyor

Prof. Dr. Tahsin Yeşildere (Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı): Araştırmaların önü kolayca kesilir. İdare keyfi soruşturmalar açıp akademisyeni atabilir. Temel hak ve özgürlükleri, akademideki özgürlükleri zapturapt altına alıyor. Bu haliyle mahkemeye taşınabileceğini düşünüyorum.

Para cezası getirilmiş

Cem Gülan (Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu Eş Başkanı): Önceden çeşitli kusurla ilgili 15 gün kapatma cezası eğitimin aksamaması için temmuzda uygulanıyordu. Okul kötü niyetliyse zararlı çıkmıyordu. Bu cezaların her biri tasarıda sayılmış, asgari ücretin beş ile 20 katı arasında para cezası getirilmiş.

Müfettişler mağdur olacak

Nihat Köse (Tüm Eğitim Müfettişleri Derneği (TEM-DER) Başkanı): 2 bin 500 civarında maarif müfettişi, eğitim uzmanı olarak merkeze alınıyor. Bunlardan 500'ü müfettiş olarak tekrar göreve başlayabilir. Ama nasıl seçilecekleri belirsiz. Kadrolaşma endişesi getiriyor. Tasfiye anlamını taşıyor. Davalar açılacak.

Yükseköğretim merkezileştiriliyor

Rıfat Sarıcaoğlu (Vakıf Üniversiteleri Birliği Başkanı): Disiplin suçlamaları tek merkeze dayandırılıyor. YÖK Başkanı’na da önemli yetkiler veriliyor. Sistem gittikçe merkezileştiriliyor. Sadece üniversiteler disiplin soruşturması yapabiliyordu, tasarı geçerse YÖK de bunu yapabilecek. (Gülseven ÖZKAN / İSTANBUL)
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İstanbul Üniversitesi'ne kadro ihdasına AYM'den iptal
İstanbul Üniversitesi'ne kadro ihdasına AYM'den iptal
Bilgi Üniversitesi kararı geri çekildi
Bilgi Üniversitesi kararı geri çekildi
YÖK’ten
YÖK’ten "Bilgi Üniversitesi" Açıklaması: Mağduriyet Yaşanmayacak
Resmî Gazete’de yayımlandı: Bilgi Üniversitesi kapatıldı
Resmî Gazete’de yayımlandı: Bilgi Üniversitesi kapatıldı
ilan.gov.tr
Gazete arşivi için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Son Haberler
İstanbul Üniversitesi'ne kadro ihdasına AYM'den iptal
İstanbul Üniversitesi'ne kadro ihdasına AYM'den iptal
Bilgi Üniversitesi kararı geri çekildi
Bilgi Üniversitesi kararı geri çekildi
YÖK’ten
YÖK’ten "Bilgi Üniversitesi" Açıklaması: Mağduriyet Yaşanmayacak
Resmî Gazete’de yayımlandı: Bilgi Üniversitesi kapatıldı
Resmî Gazete’de yayımlandı: Bilgi Üniversitesi kapatıldı
Türkiye´De Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Uygulamaları Raporu (Taşımalı Eğitim)
Türkiye´De Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Uygulamaları Raporu (Taşımalı...
Sağlık alanında doktora için yeni düzenleme
Sağlık alanında doktora için yeni düzenleme

Ana Sayfa
GÜNDEM
KAMU
SENDİKA
DÜNYA
EKONOMİ
SİYASET
HUKUK
TÜRK DÜNYASI
EĞİTİM
MEMURLAR
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Gazete Manşetleri
  • EKONOMİ
  • HUKUK
  • KAMU
  • MEMURLAR
  • SENDİKA
  • TÜRK DÜNYASI
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Gazete Manşetleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

Yeni Slow Radyo