• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • KAMU
  • SENDİKA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • HUKUK
  • TÜRK DÜNYASI
  • EĞİTİM MEMURLAR
  • Ara
SON DAKİKA:
11:12
İstanbul Üniversitesi'ne kadro ihdasına AYM'den iptal
00:11
Bilgi Üniversitesi kararı geri çekildi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. KAMU
  3. Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan görevden alındı
KAMU
Yayınlanma: 28 Mart 2020 - 13:38
Güncelleme: 28 Mart 2020 - 14:24

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan görevden alındı

Dikkat çeken ayrıntı: Kanal İstanbul ihalesinden bir gün sonra görevden alındı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın corona virüsü salgını nedeniyle kamuda birçok kısıtlama kararı alınmasına rağmen gerçekleştirilen ve büyük tepki çeken Kanal İstanbul güzergahındaki 2 tarihi köprünün taşınması ihalesinin yapılmasından bir gün sonra görevden alınması dikkat çekti. Turhan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile de sık sık polemik yaşamıştı.

KAMU
28 Mart 2020 - 13:38
Güncelleme: 28 Mart 2020 - 14:24
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan görevden alındı





 


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın görevden alınması birçok soru işaretini de beraberinde getirdi. Görevden  alınan Cahit Turhan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Kanal İstanbul ve Haydarpaşa-Sirkeci gar ihaleleri yüzünden yaşadığı polemiklerle sık sık gündeme gelmiş bir isim.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “çılgın projesi” Kanal İstanbul'un yerel seçimlerin ardından merkezi hükümet tarafından gündeme getirilmesi üzerine Turhan ve İmamoğlu arasında birçok tartışma yaşandı.

En akılda kalan tartışma ise “yeğen polemiği” olmuştu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın Kanal İstanbul projesine, boğazdaki yoğun trafik nedeniyle ihtiyaç duyulduğunu anlatırken verdiği  “Üsküdar'dan Beşiktaş'a geçen yeğenim söyledi. Geçen yıl 15 dakikada geçiyorduk, bu sene yarım saati buluyor karşıdan karşıya geçmek. Çok yoğun deniz trafiği var” örneği uzun süre tartışılmıştı.
Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan görevden alındıUlaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan görevden alındı

ELDİVENLİ-MASKELİ İHALE





Okullar kapandı, sınavlar, duruşmalar ertelendi ancak Kanal İstanbul güzergahındaki iki tarihi köprüyü taşıma işi için açılan ihale iptal edilmedi. 26 Mart günü maskeli ve eldivenli  ihale komisyonu üyeleri tarafından ihale yapıldı. Tahmini bedeli 566 bin TL olan ve 4 teklifin sunulduğu ihalenin sonucunun açıklanması beklenirken bakan Turhan görevden alındı. 26 Mart günü gerçekleştirilen ve kamuyonun tepkisini çeken ihaleden bir gün sonra 27 Mart 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın görevden alındığının duyurulması dikkat çekti.Son olarak da bakanlık, tartışmalı Kanal İstanbul projesi kapsamında yapılacak işler için ihale sürecini başlattı ve projenin etki alanında kalan Başakşehir'deki tarihi Odabaşı ve Arnavutköy'deki tarihi Dursunköy köprülerinin taşınması için ihale tarihini 26 Mart 2020 olarak belirledi. Tarih, mart ayının başında kamuoyuna duyuruldu. Ancak daha sonra tüm dünyayı sarsan corona virüsü salgını Türkiye'ye de sıçradı ve bir dizi kısıtlayıcı önlem alındı.

HAYDARPAŞA TARTIŞMASI



Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı TCDD'nin tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci Garı'nın atıl depo sahaları bölgesini  kiralamak için açtığı ihale sürecinde yaşananlar da Turhan ve İmamoğlu'nu defalarca karşı karşıya getirmişti. İhaleye teklif sunan İBB'nin hukuksuz şekilde elenerek ihalenin eski bir İBB çalışanı da olan Okçular Vakfı'nın kısa süre öncesine kadar genel müdürlüğünü yapmış 33 yaşındaki Hüseyin Avni Önder'e ait Hezarfen Danışmalık Limited Şirketi'ne verilmesi tepki çekmiş, ihalenin iptali için hukuki mücadele başlatılmıştı.

YENİ BAKAN İMAMOĞLU GELİNCE İSTİFA ETMİŞTİ



Turhan'ın yerine getirilen yeni bakan Adil Karaismailoğlu da dikkat çekici bir isim. İkinci kez kazandığı İstanbul seçimlerinin ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını alarak resmen göreve başladığı 28 Haziran günü İBB Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı ile birlikte istifa eden 7 genel sekreter yardımcısından biri de Adil Karaismailoğlu idi. İstifa eden genel sekreter yardımcılarından Adil Karaismailoğlu, kısa süre sonra 20 Eylül 2019'da Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcılığı'na atanmıştı. Karaismailoğlu 27 Mart itibariyle de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı oldu

 






  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Diyanet İşleri Başkanlığı 1128 sözleşmeli personel alacak
Diyanet İşleri Başkanlığı 1128 sözleşmeli personel alacak
GSB'den Sınavsız Atama Müjdesi: 2.610 Personel Alınacak!
GSB'den Sınavsız Atama Müjdesi: 2.610 Personel Alınacak!
Adalet Bakanlığı’ndan Dev İstihdam: 15 Bin Yeni Personel Alınacak
Adalet Bakanlığı’ndan Dev İstihdam: 15 Bin Yeni Personel Alınacak
Tarım ve Orman Müdürlüğünde 600 milyon liralık vurgun! Müdür kayıp, kayıtlar eksik, projeler hayali..
Tarım ve Orman Müdürlüğünde 600 milyon liralık vurgun! Müdür kayıp, kayıtlar eksik, projeler hayali..
ilan.gov.tr
Gazete arşivi için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Son Haberler
İstanbul Üniversitesi'ne kadro ihdasına AYM'den iptal
İstanbul Üniversitesi'ne kadro ihdasına AYM'den iptal
Bilgi Üniversitesi kararı geri çekildi
Bilgi Üniversitesi kararı geri çekildi
YÖK’ten
YÖK’ten "Bilgi Üniversitesi" Açıklaması: Mağduriyet Yaşanmayacak
Resmî Gazete’de yayımlandı: Bilgi Üniversitesi kapatıldı
Resmî Gazete’de yayımlandı: Bilgi Üniversitesi kapatıldı
Türkiye´De Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Uygulamaları Raporu (Taşımalı Eğitim)
Türkiye´De Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Uygulamaları Raporu (Taşımalı...
Kredi kartı faizleri ve asgari ödeme oranı düşürüldü
Kredi kartı faizleri ve asgari ödeme oranı düşürüldü

Ana Sayfa
GÜNDEM
KAMU
SENDİKA
DÜNYA
EKONOMİ
SİYASET
HUKUK
TÜRK DÜNYASI
EĞİTİM
MEMURLAR
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Gazete Manşetleri
  • EKONOMİ
  • HUKUK
  • KAMU
  • MEMURLAR
  • SENDİKA
  • TÜRK DÜNYASI
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Gazete Manşetleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

Yeni Slow Radyo