• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • KAMU
  • SENDİKA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • HUKUK
  • TÜRK DÜNYASI
  • EĞİTİM MEMURLAR
  • Ara
SON DAKİKA:
11:57
Küçük Bir İlçede Örnek Bir Demokratik Yarış
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SİYASET
  3. Bakan Özer'den öğretmene: 'Mühendisler de atanamıyor ama ağlamıyor'
SİYASET
Yayınlanma: 12 Eylül 2022 - 23:44

Bakan Özer'den öğretmene: 'Mühendisler de atanamıyor ama ağlamıyor'

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Özer ile görüşen bir öğretmenin aktardığına göre Bakan Özer, "Düşük puanlılar atandıysa istifa ederim. Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor" dedi.

SİYASET
12 Eylül 2022 - 23:44
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bakan Özer’den öğretmene: ‘Mühendisler de atanamıyor ama ağlamıyor’

2020'de KPSS sınavına giren öğretmen adayları, 2021 yılında kendilerinin aldığı puanlardan daha düşük puanlara öğretmen alımı yapıldığını belirterek Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer hakkında ‘#MahmutÖzerİstifa’ etiketiyle bir kampanya başlattı.
ERDOĞAN VE BAKAN ÖZER GÖRÜŞTÜ
Twitter'da birçok öğretmen, aldıkları puanı ve 2021'de alınan taban puanları karşılaştıran paylaşımlar yaptı. Örneğin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Serap Güneş, 2020 KPSS'den 78,33 puan aldığını, 2021 KPSS'sinde aynı alana 77 puanla atama yapıldığını paylaştı.
Öğretmenler, bugün eğitim ve öğretim yılının açılışı vesilesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakan Mahmut Özer'in katıldığı Sancaktepe Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi'ne gitti. Öğretmenler burada hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de Bakan Özer ile görüştü.
DÜŞÜK PUANLAR ATANDIYSA İSTİFA EDERİM
Görüşmede yer alan, ismini paylaşmak istemeyen başka bir Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni görüşmeyi Sözcü gazetesine anlattı. 2020 KPSS'sinde 78 puan alan, 2021'de 77 puanlı öğretmenlerin atandığını söyleyen öğretmen, “Görüşme planlı bir şey değildi. Cumhurbaşkanı konuşmasından sonra Bakan beyle giderken demirlerin oradan seslendik. Önce anlamadılar. Bırakmadık seslenmeye devam ettik, ‘2020 KPSS mağduruyuz’ diye. Cumhurbaşkanı da Bakan da sonra duydu ve dinlediler." şeklinde konuştu.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni açıklamalarının devamında, "Bakan Mahmut Özer, bize aynen ‘Sizden düşük puanlılar atandıysa istifa ederim' dedi. Cumhurbaşkanımız da ‘Böyle bi durum varsa ben zaten kendim görevden alırım' dedi.” şeklinde ifadelerde kullandı.
"MÜHENDİSLER'DE ATANAMIYOR AMA SİZİN GİBİ AĞLAMIYOR"
2020 ve 2021 KPSS sonuçlarına dair hazırladıkları tabloyu gösterdiklerini belirten Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni, “Ama Bakan Özer, ‘2 yılın puanlarını böyle karşılaştıramazsınız’ görüşünü savundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ‘Cumhurbaşkanımız siz Ankara'ya döneceksiniz ben dinlerim’ dedi. Bunun sonrasında Bakan Mahmut Özer ile içeride görüşmeye devam ettik." açıklamasında bulundu.
Bakan Özer'in çok fazla konuşmalarına fırsat vermediğini söyleyen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni, "Söylediklerimizi kabul etmedi. Tam tersine 2021'de atananların çoğu 2020'de girenler dedi. Ben o görüşmede kendimi tutamadım ağlamaya başladım. Bakan bana ‘Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor' diye yanıt verdi.” şeklinde konuştu.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.
İlginizi Çekebilir
Küçük Bir İlçede Örnek Bir Demokratik Yarış
Küçük Bir İlçede Örnek Bir Demokratik Yarış
Toplumda PKK ve Bölücülere Af Yasası Mecliste Yüksek Oyla Kabul Edildi!
Toplumda PKK ve Bölücülere Af Yasası Mecliste Yüksek Oyla Kabul Edildi!
Muhsin Yazıcıoğlu davasında kan donduran itiraf: Enkazı bulup ölmesini beklemişler
Muhsin Yazıcıoğlu davasında kan donduran itiraf: Enkazı bulup ölmesini beklemişler
Tam 11 yıl geçti, 8.7 milyar TL harcanan Şanlıurfa şehir hastanesi ne zaman açılacak?
Tam 11 yıl geçti, 8.7 milyar TL harcanan Şanlıurfa şehir hastanesi ne zaman açılacak?
ilan.gov.tr
Gazete arşivi için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Son Haberler
Küçük Bir İlçede Örnek Bir Demokratik Yarış
Küçük Bir İlçede Örnek Bir Demokratik Yarış
Okulların Açılmasıyla Ders Zili Velilerin Cüzdanı İçin Çaldı: Eğitimde Rekor Fiyat Artışları
Okulların Açılmasıyla Ders Zili Velilerin Cüzdanı İçin Çaldı:...
KPSS Alan Bilgisi Sınavı Tamamlandı: Adaylar Ter Döktü
KPSS Alan Bilgisi Sınavı Tamamlandı: Adaylar Ter Döktü
Öğretmenlerin yer değiştirme tercih ve atama tarihleri belli oldu
Öğretmenlerin yer değiştirme tercih ve atama tarihleri belli oldu
Tatil bitti, ders zili bugün çaldı
Tatil bitti, ders zili bugün çaldı
Vatandaşa kaşıkla Bakan Yardımcısına ! Yıllık kazancı 4.7 milyon TL
Vatandaşa kaşıkla Bakan Yardımcısına ! Yıllık kazancı 4.7 milyon TL

Ana Sayfa
GÜNDEM
KAMU
SENDİKA
DÜNYA
EKONOMİ
SİYASET
HUKUK
TÜRK DÜNYASI
EĞİTİM
MEMURLAR
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Gazete Manşetleri
  • EKONOMİ
  • HUKUK
  • KAMU
  • MEMURLAR
  • SENDİKA
  • TÜRK DÜNYASI
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Gazete Manşetleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

Yeni Slow Radyo