• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • KAMU
  • SENDİKA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • HUKUK
  • TÜRK DÜNYASI
  • EĞİTİM MEMURLAR
  • Ara
SON DAKİKA:
11:12
İstanbul Üniversitesi'ne kadro ihdasına AYM'den iptal
00:11
Bilgi Üniversitesi kararı geri çekildi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. KAMU
  3. Flaş iddia! Silahlı Kuvvetler Hakan Fidan'a bağlanacak
KAMU
Yayınlanma: 17 Kasım 2014 - 17:23

Flaş iddia! Silahlı Kuvvetler Hakan Fidan'a bağlanacak

TSK, Emniyet, MİTve Jandarma, "Güvenlik Bakanlığı" adıyla tek bakanlık çatısında toplanacak ve bu bakanlığın başına da Hakan Fidan getirilecek.

KAMU
17 Kasım 2014 - 17:23
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Flaş iddia! Silahlı Kuvvetler Hakan Fidan'a bağlanacak
~~17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından güvenlik birimlerine yönelik başlatılan operasyonların ardı arkası kesilmiyor.

Şimdi de TSK, MİT, Emniyet ve Jandarma’nın, yeni kurulacak olan “Güvenlik Bakanlığı” çatısı altında toplanmasına yönelik proje hazırlandı. Önümüzdeki yıl yapılacak olan milletvekili seçimlerinin ardından hayata geçirilmesi planlanan bakanlığın başına da MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın getirilmesi planlanıyor.

“Güvenlik Bakanlığı” ile ilgili çalışmanın detayları şöyle: AKP Hükümeti, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından güvenlik alanında adeta yeni düzenleme seferberliği ilan etti. “Makul şüpheyi” suç haline getiren “güvenlik paketinin” ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yapısını değiştiren yasa tasarısının ardından, tüm güvenlik birimlerinin tek çatı altında toplanmasını öngören yeni bir taslak çalışması daha hazırlandı. Söz konusu taslak çalışması ile Türkiye’deki güvenlik birimlerini tamamının tek çatı altında toplanması öngörülüyor.

TASLAK ÇALIŞMA YAPILDI

Hazırlanan güvenlik reformu paketi taslağına göre, Başbakanlık, Milli Savunma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen güvenlik hizmetleri, yeni oluşturulacak Güvenlik Bakanlığı çatısı altında toplanacak. İçişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı tasfiye edilmeyecek. Ancak bu bakanlıkların görev alanları daraltılacak. İçişleri Bakanlığı, vali, kaymakam ve belediyelerle ilgili faaliyetleri yürütmeye devam edecek. Milli Savunma Bakanlığı da savunma projelerini takip eden bir bakanlık haline gelecek. Güvenlik birimlerinin, özlük hakları ise Güvenlik Bakanlığı’nda olacak. Proje, henüz olgunlaşmadı. Cumhurbaşkanlığı ve MİT’in hukukçu ekipleri tarafından gelişmiş ülkelerdeki uygulamalar örnek alınarak bir taslak çalışma yapıldı. Güvenlik birimleri arasında rahatsızlığa yol açmaması için de gizli tutuluyor. Projenin, 2015 yılı seçimlerinin ardından hayata geçirilmesi planlanıyor.

SÜPER GÜVENLİK BAKANI

Ancak projeyle ilgili tartışmalar şimdiden başladı. Ankara kulislerinde, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ismi yeni oluşturulacak Güvenlik Bakanlığı için geçiyor. Hatta bazı AKP yöneticileri, Ahmet Davutoğlu kabinesinde, ismi Dışişleri Bakanlığı için geçen MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın Güvenlik Bakanlığı projesi nedeniyle kabineye alınmadığını öne sürdü. AKP’li yöneticiler, Fidan’le ilgili, “Beyfendi (Cumhurbaşkanı Erdoğan), test döneminde Hakan Bey’in yıpranmasını istemedi” yorumunu yapıyor. AKP koridorlarında, genel seçimlerinin ardından MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a hükümette daha aktif rol verilmesine kesin gözüyle bakılıyor.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Diyanet İşleri Başkanlığı 1128 sözleşmeli personel alacak
Diyanet İşleri Başkanlığı 1128 sözleşmeli personel alacak
GSB'den Sınavsız Atama Müjdesi: 2.610 Personel Alınacak!
GSB'den Sınavsız Atama Müjdesi: 2.610 Personel Alınacak!
Adalet Bakanlığı’ndan Dev İstihdam: 15 Bin Yeni Personel Alınacak
Adalet Bakanlığı’ndan Dev İstihdam: 15 Bin Yeni Personel Alınacak
Tarım ve Orman Müdürlüğünde 600 milyon liralık vurgun! Müdür kayıp, kayıtlar eksik, projeler hayali..
Tarım ve Orman Müdürlüğünde 600 milyon liralık vurgun! Müdür kayıp, kayıtlar eksik, projeler hayali..
ilan.gov.tr
Gazete arşivi için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Son Haberler
İstanbul Üniversitesi'ne kadro ihdasına AYM'den iptal
İstanbul Üniversitesi'ne kadro ihdasına AYM'den iptal
Bilgi Üniversitesi kararı geri çekildi
Bilgi Üniversitesi kararı geri çekildi
YÖK’ten
YÖK’ten "Bilgi Üniversitesi" Açıklaması: Mağduriyet Yaşanmayacak
Resmî Gazete’de yayımlandı: Bilgi Üniversitesi kapatıldı
Resmî Gazete’de yayımlandı: Bilgi Üniversitesi kapatıldı
Türkiye´De Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Uygulamaları Raporu (Taşımalı Eğitim)
Türkiye´De Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Uygulamaları Raporu (Taşımalı...
Çankkaleden Puan Hırsızlarına 4 Şamar
Çankkaleden Puan Hırsızlarına 4 Şamar

Ana Sayfa
GÜNDEM
KAMU
SENDİKA
DÜNYA
EKONOMİ
SİYASET
HUKUK
TÜRK DÜNYASI
EĞİTİM
MEMURLAR
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Gazete Manşetleri
  • EKONOMİ
  • HUKUK
  • KAMU
  • MEMURLAR
  • SENDİKA
  • TÜRK DÜNYASI
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Gazete Manşetleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

Yeni Slow Radyo