• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • KAMU
  • SENDİKA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • HUKUK
  • TÜRK DÜNYASI
  • EĞİTİM MEMURLAR
  • Ara
SON DAKİKA:
23:01
Bakırköy'de Yargıya Müdahale Soruşturması: Hakimin de Aralarında Bulunduğu 8 Kişi Tutuklandı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. KAMU
  3. Flaş iddia! Silahlı Kuvvetler Hakan Fidan'a bağlanacak
KAMU
Yayınlanma: 17 Kasım 2014 - 17:23

Flaş iddia! Silahlı Kuvvetler Hakan Fidan'a bağlanacak

TSK, Emniyet, MİTve Jandarma, "Güvenlik Bakanlığı" adıyla tek bakanlık çatısında toplanacak ve bu bakanlığın başına da Hakan Fidan getirilecek.

KAMU
17 Kasım 2014 - 17:23
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Flaş iddia! Silahlı Kuvvetler Hakan Fidan'a bağlanacak
~~17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından güvenlik birimlerine yönelik başlatılan operasyonların ardı arkası kesilmiyor.

Şimdi de TSK, MİT, Emniyet ve Jandarma’nın, yeni kurulacak olan “Güvenlik Bakanlığı” çatısı altında toplanmasına yönelik proje hazırlandı. Önümüzdeki yıl yapılacak olan milletvekili seçimlerinin ardından hayata geçirilmesi planlanan bakanlığın başına da MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın getirilmesi planlanıyor.

“Güvenlik Bakanlığı” ile ilgili çalışmanın detayları şöyle: AKP Hükümeti, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından güvenlik alanında adeta yeni düzenleme seferberliği ilan etti. “Makul şüpheyi” suç haline getiren “güvenlik paketinin” ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yapısını değiştiren yasa tasarısının ardından, tüm güvenlik birimlerinin tek çatı altında toplanmasını öngören yeni bir taslak çalışması daha hazırlandı. Söz konusu taslak çalışması ile Türkiye’deki güvenlik birimlerini tamamının tek çatı altında toplanması öngörülüyor.

TASLAK ÇALIŞMA YAPILDI

Hazırlanan güvenlik reformu paketi taslağına göre, Başbakanlık, Milli Savunma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen güvenlik hizmetleri, yeni oluşturulacak Güvenlik Bakanlığı çatısı altında toplanacak. İçişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı tasfiye edilmeyecek. Ancak bu bakanlıkların görev alanları daraltılacak. İçişleri Bakanlığı, vali, kaymakam ve belediyelerle ilgili faaliyetleri yürütmeye devam edecek. Milli Savunma Bakanlığı da savunma projelerini takip eden bir bakanlık haline gelecek. Güvenlik birimlerinin, özlük hakları ise Güvenlik Bakanlığı’nda olacak. Proje, henüz olgunlaşmadı. Cumhurbaşkanlığı ve MİT’in hukukçu ekipleri tarafından gelişmiş ülkelerdeki uygulamalar örnek alınarak bir taslak çalışma yapıldı. Güvenlik birimleri arasında rahatsızlığa yol açmaması için de gizli tutuluyor. Projenin, 2015 yılı seçimlerinin ardından hayata geçirilmesi planlanıyor.

SÜPER GÜVENLİK BAKANI

Ancak projeyle ilgili tartışmalar şimdiden başladı. Ankara kulislerinde, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ismi yeni oluşturulacak Güvenlik Bakanlığı için geçiyor. Hatta bazı AKP yöneticileri, Ahmet Davutoğlu kabinesinde, ismi Dışişleri Bakanlığı için geçen MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın Güvenlik Bakanlığı projesi nedeniyle kabineye alınmadığını öne sürdü. AKP’li yöneticiler, Fidan’le ilgili, “Beyfendi (Cumhurbaşkanı Erdoğan), test döneminde Hakan Bey’in yıpranmasını istemedi” yorumunu yapıyor. AKP koridorlarında, genel seçimlerinin ardından MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a hükümette daha aktif rol verilmesine kesin gözüyle bakılıyor.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.
İlginizi Çekebilir
Hastanede Skandal: İlaç Deposu Boşaltıldı, Milyonluk Vurgun!
Hastanede Skandal: İlaç Deposu Boşaltıldı, Milyonluk Vurgun!
Erdoğan'dan kritik görevden almalar ve atamalar
Erdoğan'dan kritik görevden almalar ve atamalar
Nüfus müdürlüklerinde sahte belge operasyonu
Nüfus müdürlüklerinde sahte belge operasyonu
Gençlik ve Spor Bakanlığı 600 personel alacak: Başvurular 13 Temmuz’da başlıyor
Gençlik ve Spor Bakanlığı 600 personel alacak: Başvurular 13 Temmuz’da başlıyor
ilan.gov.tr
Gazete arşivi için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Son Haberler
Bakırköy'de Yargıya Müdahale Soruşturması: Hakimin de Aralarında Bulunduğu 8 Kişi Tutuklandı
Bakırköy'de Yargıya Müdahale Soruşturması: Hakimin de Aralarında...
50 Yılın Ardından Mezun Oldukları Beşikdüzü Öğretmen Okulu Binasını Ziyaret Ettiler
50 Yılın Ardından Mezun Oldukları Beşikdüzü Öğretmen Okulu Binasını...
Küçükçekmece’de Skandal: BİLSEM ve MESEM'in Ortak Binasındaki Okul Tuvaletinde Silah Bulundu!
Küçükçekmece’de Skandal: BİLSEM ve MESEM'in Ortak Binasındaki...
Mardin’de Görevli Savcı Y.D.’ye MASAK İncelemesi: 629 Milyon TL'lik Trafik Sonrası Açığa Alındı
Mardin’de Görevli Savcı Y.D.’ye MASAK İncelemesi: 629 Milyon TL'lik...
Mahkeme Noktayı Koydu: Görevlendirmede Ek Ders Ücreti Haftalık 18 Saat Üzerinden Ödenecek
Mahkeme Noktayı Koydu: Görevlendirmede Ek Ders Ücreti Haftalık 18...
Çankkaleden Puan Hırsızlarına 4 Şamar
Çankkaleden Puan Hırsızlarına 4 Şamar

Ana Sayfa
GÜNDEM
KAMU
SENDİKA
DÜNYA
EKONOMİ
SİYASET
HUKUK
TÜRK DÜNYASI
EĞİTİM
MEMURLAR
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Gazete Manşetleri
  • EKONOMİ
  • HUKUK
  • KAMU
  • MEMURLAR
  • SENDİKA
  • TÜRK DÜNYASI
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Gazete Manşetleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

Yeni Slow Radyo