• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • KAMU
  • SENDİKA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • HUKUK
  • TÜRK DÜNYASI
  • EĞİTİM MEMURLAR
  • Ara
SON DAKİKA:
11:12
İstanbul Üniversitesi'ne kadro ihdasına AYM'den iptal
00:11
Bilgi Üniversitesi kararı geri çekildi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SİYASET
  3. MHP'li Büyükataman: AKP, okullarda gece kursuyla yataklı uyku hizmeti mi verecek
SİYASET
Yayınlanma: 21 Kasım 2014 - 21:59

MHP'li Büyükataman: AKP, okullarda gece kursuyla yataklı uyku hizmeti mi verecek

SİYASET
21 Kasım 2014 - 21:59
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
MHP’li Büyükataman: AKP, okullarda gece kursuyla yataklı uyku hizmeti mi verecek
~~Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, AK Parti hükümetinin dershanelerin boşluğunu doldurmak için gece kursu düzenlemesini eleştirdi. Büyükataman, "Bunlar yetmezmiş gibi bir cemaatle yaşadığı kavga sebebiyle bir çırpıda kapattığı dershanelerin bir boşluğa sebep olacağını anlayan AKP iktidarı, okullarda destek kursları tertip etmek üzere kurs yönetmeliğini değiştirmiş ve bazı okullar yaptıkları duyurularla kursları akşam 20.00 ile 22.00 (8-10) arasında yapacağını öğrencilere duyurmuştur. TV’lerde saat 21.30’da (9.30) haydi çocuklar uyku vakti’ yazısı geçiren zihniyet okullara yatak yorgan getirip uyku hizmeti mi verecek?" diye sordu.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, MHP Bursa il binasında düzenlediği basın toplantısında eğitimde yaşanan sıkıntılar ve tasfiye hareketlerine tepki gösterdi.

Milli eğitimde izlenen yanlış politikalar neticesinde içinden çıkılmaz sorunların yaşandığını bildiren MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "Milli eğitim, AKP iktidarının resmen yazboz tahtasına döndürüldüğü içinden çıkılmaz bir hale soktuğu ve siyasi kadrolaşmanın en acımasız uygulandığı bir alan haline gelmiştir. Türk milli eğitiminin geldiği noktadan hem veli, hem öğrenciler ve hem de eğitimciler şikayetçidir." dedi.

İlk ve ortaokulların ayrılma sürecinde atılan yanlış adımların öğrencileri çok uzaklara kaydederek servis taşımacılığına mahkum ettiğinin altını çizen Büyükataman, 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerinin ise seçmeli dersler gördükleri bahanesiyle günde 7 saat ders görmek mecburiyetinde bırakıldığını söyledi.

'AKP OKULLARDA YATAK YORGANLA UYKU HİZMETİ Mİ VERECEK?'

MHP Genel Sekreteri Büyükataman, şöyle devam etti: "Bunlar yetmezmiş gibi bir cemaatle yaşadığı kavga sebebiyle bir çırpıda kapattığı dershanelerin bir boşluğa sebep olacağını anlayan AKP iktidarı, okullarda destek kursları tertip etmek üzere kurs yönetmeliğini değiştirmiş ve bazı okullar yaptıkları duyurularla kursları akşam 20.00 ile 22.00 (8-10) arasında yapacağını öğrencilere duyurmuştur. TV’lerde saat 21.30’da (9.30) haydi çocuklar uyku vakti’ yazısı geçiren zihniyet okullara yatak yorgan getirip uyku hizmeti mi verecek?"

TEOG yerleştirmelerinin de fiyaskoyla sonuçlandığının altını çizen Büyükataman, "Liselerin isminin başına Anadolu yazarak eğitimin kalitesini artırabileceğini düşünen ucube zihniyet çocuklarımızı evlerinden yüzlerce kilometrelik uzaklıktaki okullara tercih dışında yerleştirerek pek çok çocuğumuzun eğitim hayatını bitirmiştir. İznik’te yaşayan çocuğumuzu İnegöl, Gürsu gibi ilçelere yerleştiren zihniyeti lanetlemeyip sessiz kalanlardan yahut alkışlayanlardan mı olalım?" şeklinde konuştu.

AK Parti hükümetinin kamuda uyguladığı tasfiye sürecinin en acımasız ve hoyratçasını ise eğitimde uyguladığını belirten MHP’li Büyükataman, Bursa’da da 4 yılını tamamlayan 482 okul müdüründen 286’sının görevinden alındığını söyledi.

Değerlendirmelerde başarılı bulunanların yüzde 75’inin hükümet yanlısı Eğitim Bir-Sen üyesi, yüzde 15’inin Türk Eğitim-Sen ve yüzde 3’ünün ise Eğitim-Sendikasından olduğunu bildiren MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "İl Müdürü Veli Sarıkaya ve Vali Münir Karaloğlu ile puan verici ilçe ve şube müdürleri resmen siyasete teslim olmuştur." eleştirisinde bulundu.

'RAKİP SENDİKALARA BASKI TBMM’YE TAŞINACAK'

Hak arayan Türk Eğitim Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu başta olmak üzere diğer sendika başkan ve yöneticilerinin yanında olduklarını belirten MHP’li İsmet Büyükataman, "Demokratik hukuk devletinde hak arayanları sindirmeye yönelik bu baskıların en ağırlarından birisi Bursa’da yaşanmaktadır. Biz hak arayışında olan sendika temsilcilerinin yanındayız ve destekliyoruz. Konu tarafımızdan TBMM’de gündeme getirilecektir." dedi.

"Bulundukları her ortamda kul hakkı, adalet ve mazlum edebiyatı yapan zihniyetin nasıl Yezidi bir zihniyete sahip olduğu gün gibi ortaya çıkmıştır." diyen MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, sözlerini şöyle noktaladı: "AKP’nin düdüğünü çalan, farklı görüş ve fikirlere hayat hakkı tanımayan, milliyetçilerin ekmeğiyle oynayan yandaş bürokratlar iktidar değiştiği anda yaptıklarını misliyle ödeyecekler, sebep oldukları hak mahrumiyetlerinin faturasına katlanacaklar. Bu konuda partimizin elinde oldukça muhtevalı bir envanter bulunmaktadır. Herkesin yaptığı bir bir not edilmektedir. Günü geldiğinde bu yaptıklarının hesabını soracağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu çanak yalayıcılar, köle gibi emrini dinledikleri AKP belası ülkemizin başından gittiğinde bakalım ne yapacaklar."
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
CHP'ye mutlak butlan kararı çıktı
CHP'ye mutlak butlan kararı çıktı
Kirli Anlayış: Listeyi vermeyen memur kimse gereğini yapacağız
Kirli Anlayış: Listeyi vermeyen memur kimse gereğini yapacağız
Fındığın başkentinde maden isyanı: AK Partili vekil protestolara dayanamadı köyü terk etti
Fındığın başkentinde maden isyanı: AK Partili vekil protestolara dayanamadı köyü terk etti
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan görevden uzaklaştırıldı
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan görevden uzaklaştırıldı
ilan.gov.tr
Gazete arşivi için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Son Haberler
İstanbul Üniversitesi'ne kadro ihdasına AYM'den iptal
İstanbul Üniversitesi'ne kadro ihdasına AYM'den iptal
Bilgi Üniversitesi kararı geri çekildi
Bilgi Üniversitesi kararı geri çekildi
YÖK’ten
YÖK’ten "Bilgi Üniversitesi" Açıklaması: Mağduriyet Yaşanmayacak
Resmî Gazete’de yayımlandı: Bilgi Üniversitesi kapatıldı
Resmî Gazete’de yayımlandı: Bilgi Üniversitesi kapatıldı
Türkiye´De Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Uygulamaları Raporu (Taşımalı Eğitim)
Türkiye´De Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Uygulamaları Raporu (Taşımalı...
Bin 650 öğrenci tek bir okula yerleştirildi; ne sınıf, ne sıra, ne öğretmen var
Bin 650 öğrenci tek bir okula yerleştirildi; ne sınıf, ne sıra, ne öğretmen var

Ana Sayfa
GÜNDEM
KAMU
SENDİKA
DÜNYA
EKONOMİ
SİYASET
HUKUK
TÜRK DÜNYASI
EĞİTİM
MEMURLAR
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Gazete Manşetleri
  • EKONOMİ
  • HUKUK
  • KAMU
  • MEMURLAR
  • SENDİKA
  • TÜRK DÜNYASI
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Gazete Manşetleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

Yeni Slow Radyo